ОСТАННІ НОВИНИ

КВУ прогнозує явку на рівні виборів 2014 року

Соломія Головіна

|

Комітет виборців України припускає явку на сьогоднішніх виборах президента України на рівні голосування, яке спостерігалося в 2014 році. Про це повідомив глава КВУ Олексій Кошель в ефірі телеканалу «Прямий», аргументуючи тим, що вранці на низці дільниць були зафіксовані черги, передає DT.ua.

 

«Ми бачимо, що явка фактично збігається з показниками 2014 роки плюс / мінус 0,5%. Якщо нічого не трапиться, ми можемо побачити явку на рівні 2014 року. Це дуже непогані показники, які говорять про те, що громадяни дуже активно голосують», – сказав він.

Кошель також назвав основними проблемами поточних виборів певну некоректність роботи виборчих комісій і публікацію виборцями бюлетенів з позначкою з голосуванням в соцмережах.

Кошель також підкреслив, що Комітет виборців України в даний час не бачить загрози зриву виборів.

«Я не бачу ніяких підстав говорити про можливу загрозу зриву виборів. Є проблема з агітацією, є проблема з роботою комісій. Але те, що мене радує – є тільки лише кілька фактів, коли ми можемо підозрювати організацію контрольованого голосування», – сказав він.

Глава організації також зазначив, що в КВУ прогнозують можливе виникнення проблем з підрахунком голосів.

«У нас є причини про це говорити, оскільки в нашій організації є чотири приклади так званих «інструкцій членів ЦВК»,… в яких закликають здійснювати протиправні дії», – сказав Кошель.

Нагадаємо, що явка виборців на президентських виборах в 2014 році склала 60,2%.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні станом на 15.00  явка виборців складає 44,79% за даними 134 територіальних виборчих округів із 199.

Нагадаємо, загалом в Україні участь у президентських виборах хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. У виборчих бюлетенях будуть вказані прізвища 39 осіб, ставити штамп «вибув» не будуть.

Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *