ОСТАННІ НОВИНИ

За порядком під час виборів стежитимуть більше 135 тисяч правоохоронців

Наталя Дуляба

|

Забезпечувати правопорядок під час виборів Президента України, які відбудуться вже цієї неділі, 31 березня, будуть понад 135 тисяч правоохоронців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

 

Серед 135 400 правоохоронців, які залучать на час проведення виборів, більше 72 500 осіб – це поліцейські.

Також перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий підкреслив, що від сьогодні, 26 березня, весь особовий склад МВС перейшов на посилений варіант несення служби.

Своєю чергою голова Нацполіції України Сергій Князєв наголосив, що керівники структурних та територіальних підрозділів нестимуть персональну відповідальність за неналежне реагування на будь-які порушення під час виборів.

«Наголошую для керівників поліції на місцях: повна відповідальність за забезпечення безпеки під час волевиявлення громадян покладається саме на нас із вами. Тільки поліція несе відповідальність за безпековий процес. Ваша реакція на кожне порушення має бути миттєвою згідно із чинним законодавством», – акцентував Князєв.

Заступник голови Нацполіції, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич зауважив, що ще напередодні виборів увага поліцейських має бути акцентована на двох етапах. Перший стосується перевезення бюлетенів з окружних до дільничних виборчих комісій, а другий – припинення правопорушень, які можуть бути скоєні у так званий «день тиші».

«Вже зараз організуйте дієву взаємодію з головами окружними та дільничними виборчими комісіями, уточніть час перевезення бюлетенів. Ми повинні повністю виключити випадки будь-яких неузгодженостей та припиняти правопорушення, пов’язані із виборчим процесом», – звернувся Олександр Фацевич до поліцейських.

Зазначимо, що загалом від початку передвиборчої кампанії, яка стартувала 31 грудня 2018 року,  в Україні зареєстрували 3945 повідомлень про порушення, пов’язані з виборами. Із них відомості за 210 фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також правоохоронці склали 613 адміністративних протоколів, проводиться перевірка щодо 755 повідомлень.

Нагадаємо, у Львові та області 12 окружних виборчих комісій вже перебувають під цілодобовою охороною. Загалом за дотриманням порядку під час президентських виборів на Львівщині будуть більше 8500 правоохоронців.

Як повідомляв Львівський портал, вибори Президента України відбудуться вже цієї неділі, 31 березня. Загалом участь у них хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Нещодавно Державна міграційна служба розповіла, як українцям голосувати за ID-карткою. Детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *