ОСТАННІ НОВИНИ

Посилений режим служби. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 8500 правоохоронців

Наталя Дуляба

|

Дванадцять окружних виборчих комісій у Львові та області вже перебувають під цілодобовою охороною. Загалом за дотриманням порядку під час президентських виборів 31 березня будуть більше 8500 правоохоронців. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщині.

 

Під час виборів правоохоронні органи на Львівщині працюватимуть у посиленому режимі. Разом із Нацполіцією охороняти публічний порядок будуть також військовослужбовці Національної гвардії України, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ, а також військовослужбовці Державної прикордонної служби України.

Для оперативного управління нарядами поліції та моніторингу ситуації на місцях вже працює координаційний штаб. Також створені додаткові слідчо-оперативні групи для оперативного реагування на можливі правопорушення, працюватимуть й додаткові наряди вибухотехніків та кінологів.

«Дванадцять окружних виборчих комісій на Львівщині вже перебувають під цілодобовою охороною поліції. Правоохоронці охоронятимуть виборчу документацію, слідкуватимуть за дотриманням публічного порядку поблизу кожної виборчої дільниці, а також виконуватимуть усі функції, передбачені чинним законодавством. Поліцейські, котрі будуть нести службу не за місцем реєстрації, зможуть проголосувати», – розповів очільник Нацполіції Львівщини Валерій Середа.

Правоохоронці закликають мешканців не порушувати виборче законодавство, бути взаємоввічливими та толерантними під час волевиявлення, а також не порушувати публічний порядок. Якщо ви стали очевидцем скоєння правопорушення, – звертайтесь до працівників поліції або повідомляйте про це на оперативну лінію 102!

Нагадаємо, вибори Президента України відбудуться вже цієї неділі, 31 березня. Загалом участь у них хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Нещодавно Державна міграційна служба розповіла, як українцям голосувати за ID-карткою. Детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *