ОСТАННІ НОВИНИ

Перевірка квест-кімнат на Львівщині: у понад 40 виявили порушення

Вероніка Рой

|

У Львівській області зафіксували 46 квест-кімнат, у яких під час перевірок виявили порушення у роботі. Перевіряти заклади почали після жахливої пожежі у квест-кімнаті в Польщі, під час якої загинуло п’ятеро підлітків. Про це сьогодні, 25 березня, під час апаратної наради у Львівській ОДА розповів начальник служби у справах дітей Володимир Лис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, є декілька закладів, які недопустили надзвичайників провести перевірку.

«Ми маємо інформацію по тих закладів, яких недопустили, а також де є частково усунені проблеми. Із 49 закладів, тільки три після першої та другої перевірки функціонує так, як має бути по законодавству. Решта – 46, які є задекларовані, працюють із частковим порушеннями або з великими порушеннями.  Про перший етап перевірок було розпорядження ще 17 січня. Ми давали місяць. Потім перевірки були з 18 лютого і ми знову давали місяць на виправлення недоліків. Тобто, власники квест-кімнат мали два місяці часу від першого і другого обстеження», – розповів він.

У свою чергу, голова ОДА Олег Синютка зазначив:  «У людей було два місяці, аби усунути проблеми. Чому вони це не зробили? Тому що не хотіли. Якщо завтра щось станеться, то хто буде винен? Для тих, хто впродовж цього часу не усунули порушень і тих, хто недопустили до перевірок будь-ласка готуйте відповідні розпорядчі документи для припинення роботи».

Як відомо, у п’ятницю, 4 січня, у місті Кошалін на північному заході Республіки Польща п’ятеро дівчат загинули під час пожежі у квест-кімнаті, з якої, за завданням гри, треба вийти, розв’язуючи спеціальні завдання. Всім дівчатам було по 15 років, вони навчалися в одному класі гімназії і святкували день народження однієї з них.

Органи прокуратури арештували на три місяці 28-річного власника квест-кімнати, висуваючи йому звинувачення у свідомій недбалості, що призвело до трагічних наслідків.

За даними прокуратури, пожежа виникла через витік газу з одного із газових балонів у приміщенні. Причиною смерті дівчат стало отруєння чадним газом. За інформацією таблоїду Super Express, дівчата з кімнати дзвонили про допомогу в пожежну службу і батькам. Спільна церемонія поховання загиблих дівчат відбудеться у четвер.

Як повідомлялося, після цієї трагедії у Польщі на Львівщині ініціювали перевірку таких квест-кімнат.

Нагадаємо, минулого року Львівський портал вирішив провести ревізію розважальних закладів у нашому місті, щоби побачити, чи готові вони  до надзвичайних ситуацій. Всі подробиці читайте у матеріалі «Евакуаційне закулісся Львова».

Також Львівський портал провів інспекцію у місцях, де вирує нічне життя міста – популярних нічних клубах Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *