ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати дали згоду на викуп стадіону «Торпедо»

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міської ради вирішила викупити у банку «Львів» стадіон «Торпедо», що на вул. Золотій, 40-А. «За» відповідну ухвалу 11 березня проголосували 52 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Мерія викупить для суспільних потреб у банку «Львів» комплекс об’єктів нерухомості стадіону «Торпедо», до якого входять: спортивний павільйон, душова, туалет, споруди для освітлення, огорожа, хвіртка, вхідні сходи, футбольне поле та ворота.

Попередньо в ухвалі було передбачено, що всю цю нерухомість міська рада має викупити за 7,5 млн грн. Втім у депутатів виникло багато запитань щодо достовірності цієї суми, тому після тривалих дискусій її виключили з документу.

Як зазначила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, місто купуватиме лише нерухомість, а не землю, яка є під нею. Саме тому банк «Львів» має провести експертну оцінку цих об’єктів. І остаточна сума купівлі буде відома лише згодом.

Зазначимо, що перемовини щодо викупу стадіону «Торпедо» розпочалися ще минулого року. Втім тоді банк «Львів», який є власником нерухомості на його території, хотів продати її за 12 млн грн, а згодом він погодився на ціну у 7,5 млн грн. Єдиною умовою банку було те, аби міська рада здійснила оплату ще до кінця 2018 року.

Питання щодо викупу стадіону «Торпедо» за 7,5 млн грн виносили на сесію міської ради наприкінці минулого року, але мер Львова Андрій Садовий назвав це «аферою».

Зазначимо, стадіон «Торпедо» облаштували у Львові у 1930-х роках. Він розміщений на земельній ділянці площею 2,7 га. За радянських часів стадіон передали однойменному спортивному товариству та забудували службовими приміщеннями.

Із 1990 року стадіон перейшов у приватну власність, там почав працювати ринок електротехнічних товарів, який у 2008 році перенесли на вул. Кукурудзяну. Після цього «Торпедо» передали банку «Львів» як заставу за борги по кредитах.

Станом на сьогодні на стадіоні, який перебуває у занедбаному стані, тренуються діти та підлітки футбольних клубів «Вікторія» та «Покрова».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *