ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада раптово вирішила скасувати сесію

Наталія Дуляба

|

Сьогодні, 7 березня, мало відбутись пленарне засідання Львівської міської ради, однак його раптово вирішили скасувати. Про це повідомив секретар мерії Анатолій Забарило, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами Забарила, сьогоднішнє пленарне засідання вирішили перенести через те, що «немає належних умов для його проведення».

«Про дату наступного пленарного засідання буде повідомлено згодом», – додав Анатолій Забарило.

Зазначимо, що від учора, 6 березня, у приміщенні міської ради пікетують працівники комунальних стоматологічних поліклінік №3 та №5, які вимагають виплатити заборговану за півтора року зарплату. Вони залишились ночувати у мерії і станом на зараз досі перебувають на місці.

Як розповіла Львівському порталу голова профспілкової організації Комунальної стоматологічної поліклініки №3 Надія Тацій, наразі медики ще не вирішили, що робитимуть далі, проте вона наголосила, що просто так здаватися не планують.

Також сьогодні вранці під стінами міськради Львова зібрались активісти, які протестують проти масштабних забудов, зокрема у мікрорайоні Під Голоском.

Нагадаємо, ще взимку 2017 року Львівська міськрада вирішила реорганізували комунальні стоматологічні поліклініки у комунальні некомерційні стоматологічні підприємства. Метою такої «реформи» булоа легалізація платних послуг та зменшення видатків із бюджету міста на утримання поліклінік.

Через це медики комунальних стоматполіклінік неодноразово пікетували, особливо проти виступав колектив поліклініки №3, який до своїх акцій протесту залучав також і Національний корпус. Торік у липні медики зривали сесію міськради, вимагаючи виплатити заборговані зарплати, а одна із жінок  навіть вилізла на підвіконня, погрожуючи вистрибнути з вікна, бо «її вже довели до відчаю».

При цьому працівниця стоматполіклінки №3 розповідала Львівському порталу, що на протести медпесонал тривалий час підбурюють четверо працівників установи, які хочуть її приватизувати.

Процес реорганізації комунальних стоматполіклінік завершився наприкінці листопада 2018 року.

Додамо, що незважаючи на реорганізацію, визначені категорії населення Львова й надалі отримують гарантований мінімум стоматологічної допомоги, а всі інші мешканці мають платити за надані послуги офіційно через касу, як це є на ринку стоматологічних послуг у світі. Така форма дає можливість стоматпідприємствам надавати якісні стоматологічні послуги за офіційну плату і бути самоокупними. Водночас це посилює й відповідальність лікарів перед пацієнтом за надані послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *