ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові реорганізували останню комунальну стоматполіклініку

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 29 листопада, Львівська міська рада припинила діяльність Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки, приєднавши її до Комунального некомерційного підприємства «Стоматологічна поліклініка №4». Таким чином у місті завершили процес реорганізації комунальних стоматполіклінік. «За» відповідну ухвалу проголосували 46 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту ухвали, запропонована модель господарювання дозволить зменшити фінансовий тиск на бюджет міста, а також покращить рівень і якість надання стоматологічних послуг на умовах ринкових відносин.

Своєю чергою директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич запевнила, що після приєднання стоматполікніка №3 зможе «нормально функціонувати».

«Нормальне функціонування 3-ої стоматологічної поліклініки можливе, враховуючи позицію трудового колективу, які хочуть співпрацювати з містом і виконувати всі рішення міської ради. Адже загальновідомо, що ті поліклініки, які стали комунальними некомерційними підприємствами, зараз провадять звичну діяльність, отримують кошти на надання стоматологічної допомоги тим громадянам, яким вона має надаватись безкоштовно. Тому я вважаю, що ми повинні прийняти це рішення і завершити процедуру перетворення цих підприємств», – наголосила Гелена Пайонкевич.

Відтак у міськраді мають утворити спеціальну комісію, яка займатиметься припиненням роботи комунальної стоматполікніки №3 і її приєднанням до поліклінки №4. Об’єднання поліклінік в одну установу має відбутися протягом двох місяців.

Зазначимо, що на засідання сесії прийшли стоматологи поліклініки №3, однак слова депутати їм не надали.

Нагадаємо, ще взимку 2017 року Львівська міськрада прийняла чотири ухвали, згідно з якими 1-шу, 3-ту, 4-ту і 5-ту комунальні стоматологічні поліклініки реорганізували у комунальні некомерційні стоматологічні підприємства. При цьому 3-тя стоматполікніка дотепер не пройшла цей процес, і медики цієї установи неодноразово протестували у мерії. Згодом працівниця цього закладу розповіла, що на протести медпесонал тривалий час підбурюють четверо працівників установи, які хочуть її приватизувати.

Додамо, що на початку листопада у Львові 5-у стоматологічну поліклініку приєднали до Комунального некомерційного підприємства «Стоматологічна поліклініка №1».

Як повідомляв Львівський портал, незважаючи на реорганізацію, визначені категорії населення Львова й надалі отримують гарантований мінімум стоматологічної допомоги, а всі інші мешканці мають платити за надані послуги офіційно через касу, як це є на ринку стоматологічних послуг у світі. Така форма дає можливість стоматпідприємствам надавати якісні стоматологічні послуги за офіційну плату і бути самоокупними. Водночас це посилює й відповідальність лікарів перед пацієнтом за надані послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *