ОСТАННІ НОВИНИ

Скандал зі стоматологами: медики просять мерію врятувати поліклініку №3 від рейдерів

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 13 липня, під час сесії Львівської міської ради працівниця Комунальної стоматологічної полікніки №3 Оксана Літин заявила, що на протести медпесонал тривалий час підбурюють четверо працівників установи, які хочуть її приватизувати. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Жінка розповіла, що четверо медиків стоматполікніки №3, вже близько року залякують працівників, маніпулюють їхньою думкою та вимагають гроші на суди з Львівською міською радою. Водночас вона наголосила, що імена цих людей « є всім відомі».

«Ці четверо осіб тримають нас в облозі, вимагають щомісяця гроші на суди. Людей залякують, маніпулюють ними, нам уже просто увірвався терпець. Ніякі вмовляння чи розумні докази на них не діють, це все треба припинити.  Ми не можемо працювати, відповідно, отримувати зарплату, не можемо розвиватися. Наш колектив хоче працювати, а ці люди нам не дають. Просимо вас повпливати на цю ситуацію», – звернулася Оксана Літин до депутатів.

Також вона пояснила, що ці четверо людей виступають проти реорганізації стоматополіклініки у неприбуткову установу, адже хочуть її приватизувати.

«Це дійсно є рейдерське захоплення поліклініки. Вся ця група, яку очолює Олександр Бурій, хоче просто приватизувати стоматологію», – зауважила Оксана Літин.

Сам Олександр Бурій також виступав перед депутатами у сесійній залі. Він знову наголошував на тому, що Львівська міська рада відповідно до рішення Залізничного районного суду зобов’язана виплатити персоналу поліклініки заборговану за 11 місяців зарплату. А це – близько 500 тисяч гривень.

Як своєю чергою пояснила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, для того, аби виконати рішення суду і виплатити гроші медикам, потрібно залучити головного лікаря, а його вже тривалий час не допускають у стоматполіклініку №3.

«Станом на сьогодні нам невідомо, що відбувається у третій стоматполіклініці, працівників управління охорони здоров’я не допускають у її приміщення. Через це ми написали вже багато заяв у правоохоронні органи. Також є призначений новий керівник цієї поліклініки, але його на робоче місце не впускають, робота фактично заблокована. Нам взагалі мало що відомо про цю установу», – розповідала Львівському порталу Гелена Пайонкевич.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що мерія звертатиметься у правоохоронні органи через захоплення Комунальної стоматологічної поліклініки №3.

Нагадаємо, вчора, 12 липня, медики Комунальної стоматологічної поліклініки №3 разом із «Нацкорпусом» двічі зривали сесію Львівської міської ради через невиплачені зарплати. При цьому одна із жінок  навіть вилізла на підвіконня, погрожуючи вистрибнути з вікна, бо «її вже довели до відчаю». Сьогодні вони також хотіли потрапити у мерію, однак правоохоронці їх не впустили.

Як повідомляв Львівський портал, ще взимку 2017 року Львівська міськрада прийняла чотири ухвали, згідно з якими 1-шу, 3-ту, 4-ту і 5-ту комунальні стоматологічні поліклініки реорганізували у комунальні некомерційні стоматологічні підприємства. При цьому 3-тя стоматполікніка дотепер не пройшла цей процес.

Незважаючи на реорганізацію, визначені категорії населення й надалі отримують гарантований мінімум стоматологічної допомоги, а всі інші мешканці мають платити за надані послуги офіційно через касу, як це є на ринку стоматологічних послуг у світі. Така форма дає можливість стоматпідприємствам надавати якісні стоматологічні послуги за офіційну плату і бути самоокупними. Водночас це посилює й відповідальність лікарів перед пацієнтом за надані послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *