ОСТАННІ НОВИНИ

Рішення суду щодо Супрун заблокувало постачання ліків та вакцин у регіони

Вероніка Рой

|

У зв’язку із забороною суду Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, міністерство не може розподілити у регіони України імунобіологічні препарати та життєво необхідні ліки, зокрема з надкоротким терміном зберігання. Про це заявила на брифінгу заступник міністра МОЗ Ольга Стефанишина, повідомляє Укрінформ.

 

«Ми не можемо розвезти по регіонах життєво необхідні ліки, зокрема для онкохворих пацієнтів, термін придатності яких 21 день, також ми не можемо розвезти 390 тисяч доз вакцин для військовослужбовців. За місяць не буде у регіонах вакцин проти поліеміліта – 1 млн доз заблоковано на центральному складі»,- зазначила Стефанишина.

За її словами, через рішення Окружного адмінсуду, українці, які потребують лікування за кордоном, лишаються без необхідної медичної допомоги.

«44 людини ще тиждень тому мали їхати на лікування за кордон. А для них важливий кожний день»,- наголосила Стефанишина.

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Таке рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа Ігоря Мосійчука.

Своєю чергою Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook заявила, що такі дії є черговою атакою на медичну реформу та спробою заблокувати роботу МОЗу.

Кабмін вже заявив, що готується оскаржувати рішення суду щодо відсторонення Уляни Супрун. Свою повну підтримку висловив Петро Порошенко, очільники профільних міністерств, народні депутати України. Самі ж українці розпочали у соцмережах флешмоб #підтримуюСупрун, а також збираються на акцію протесту 15 лютого, коли відбуватиметься наступне судове засідання.

Як повідомляв Львівський портал, рішення про відсторонення Уляни Супрун приймав суддя Сергій Каракашьян, який раніше відзначився рішенням про поновлення Романа Насірова на посаді глави ДФС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *