ОСТАННІ НОВИНИ

Комісію щодо визначення керівника перинатального центру у Львові можуть розпустити?

Соломія Головіна

|

Одна з членів комісії щодо визначення директора Львівського обласного клінічного перинатального центру Наталія Шелестак переконана, що після двох проведених конкурсів, які не дали ніякого результату, конкурсну комісію вартувало б розпустити. Таку думку вона висловила у коментарі Львівському порталу.

 

«Якщо ми вже вдруге не можемо обрати директора, то, напевно, треба розпустити. Якби не було достойних людей, це було б логічно, що нема з кого обирати… Ми багато працювали та обговорювали, вникали в кожну програму. Я була і на громадських слуханнях, і на слуханнях у колективі. Дуже багато часу витратила на цю комісію, як, напевно, кожен із її членів. Тому, не можу сказати, що ми не працювали над цим конкурсом, просто не дійшли спільної думки. Не знаю, як це оцінити. Вважаю, що тут спрацював більше якийсь політичний тиск… Можливо, слід переглянути саме проведення конкурсу, тобто процедуру: створити якусь рейтингову систему не згідно із голосами, а відповідно до етапу проходження, виключивши у такий спосіб суб’єктивізм», – зазначила вона.

Власне, 22 грудня під час останнього засідання комісії, коли оголошували результати вдруге оголошеного конкурсу, присутні активісти також піднімали питання кваліфікованості її членів та можливого розпуску.

«Я б поставив їм «незадовільно». Як можна якось оцінювати роботу комісії, яка вдруге не може обрати очільника установи», – сказав у коментарі Львівському порталу активіст Назар Бай.

За його словами, через Громадську раду при Львівській ОДА вони збираються ініціювати створення нової конкурсної комісії.

«Надіюся, що це будуть кваліфіковані люди, які все-таки зможуть обрати керівника», – висловив сподівання Назар Бай.

Одна з претендентів на посаду керівника перинатального центру Марія Малачинська також поставила під сумнів ефективність роботи комісії.

«Те, що конкурс затягується, – очевидно. Так, у більшості попередніх конкурсів на посаду очільників комунальних установ області міг бути один претендент і конкурс відбувався. На перший конкурс щодо перинатального подалося троє кандидатів, на другий – п’ятеро. Тому, мені незрозуміло, якими критеріями керуються члени комісії… Також з результатів відомо, що голова комісії голосує за особу, яка не має управлінської освіти та досвіду. Виникає питання: скільки ще потрібно претендентів і конкурсів, щоб вони визначилися?

Якщо б комісія працювала ефективно, то вона би вже вибрала директора. Я вважаю, що і у першому, і у другому конкурсі були достойні претенденти… Але станом на сьогоднішній день керівник досі не обраний, ситуація з перинатальним центром не визначена, нема стратегії розвитку. Ну і звісно все це гальмує перспективи росту такого стратегічного закладу, який вкрай необхідний області», – сказала вона.

Детальніше про всі перипетії довкола обрання очільника Львівського перинатального центру читайте у нашому матеріалі «Лебідь, щука і рак. Як двічі обирали директора Львівського перинатального центру і … не вибрали».

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *