ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укравтодорі» обіцяють у 2019 році відремонтувати дорогу зі Львова до Умані

Юлія Шпак

|

У наступному році відбудеться масштабна реконструкція за європейським зразком дороги зі Львова до Умані. Про це в коментарі ЦТС повідомив глава «Укравтодору» Славомир Новак.

 

«Уже в 2019 році можна буде дістатися зі Львова до Умані сучасної європейської дорогою» – сказав керівник дорожнього відомства.

Дорогу будують в рамках проектах GO Highway – магістралі, яка з’єднає порти Чорного моря з портами Балтійського і Північного морів. Глава «Укравтодору» нагадав, що в цьому році за проектом GO Highway ремонтували дороги у Вінницькій, Черкаській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій областях.

За словами Новака, спочатку на дорозі Львів-Умань просто повинні були замінити дорожнє полотно, а потім провести масштабну реконструкцію і розширити трасу до чотирьох смуг.

Як повідомляв Львівський портал у жовтні, Львівщина на 97 % використала кошти Державного дорожнього фонду, виділені на ремонт доріг.

Відразу чотири ремонти доріг Львівщини потрапили у список 10 найдорожчих контрактів 2017 року в Україні (із найдорожчою вартістю одного кілометру шляху).

Після цього Уряд змусив підрядників давати до 10 років гарантії на відремонтовані дороги. Окрім того стало відомо, що непрозорість проведення тендерів на виконання дорожніх робіт призводить до того, що державні кошти «розпилюють» між собою три монополісти, які фактично займаються перекачуванням мільярдів бюджетних грошей.

Окрім цього, повідомлялося, що загальна протяжність аварійних доріг на Львівщині сягає 407,4 км.

Також відомо, які дороги ремонтують на Львівщині у 2018-му. Інтерактивна мапа. Які вулиці Львова ремонтують у 2018 році, дивіться ТУТ.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *