ОСТАННІ НОВИНИ

Командувач ВМС України Воронченко заявив, що готовий обміняти себе на 24 захоплених моряків

Юлія Шпак

|

Командувач військово-морських сил України Ігор Воронченко заявив, що готовий обміняти себе на 24 захоплених Росією моряків, яких утримують у СІЗО Москви. Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild, передає Громадське.

 

«Моє серце розривається, коли я бачу наших військових, незаконно утримуваних Росією. Я буду готовий піти до російської в’язниці, якщо Путін звільнить моїх 24 людей», — заявив Воронченко.

Командувач ВМС також сказав, що не вірить у допомогу кораблів НАТО, які намагається долучити в Азовське море президент Петро Порошенко.

«Є угода 2003 року (Договір про співробітництво України та РФ у використанні Азовського моря – ред.), згідно з якою кожен корабель третьої країни, який хоче увійти в Азовське море, має отримати дозвіл від України та Росії. Інакше кажучи, навіть якщо б Україна захотіла, Росія цього не дозволить», — пояснив Воронченко та водночас зауважив, що присутність НАТО у Чорному морі була б доцільною.

Нагадаємо, 25 листопада Росія атакувала українські військові кораблі в Азовському морі. У відповідь на чергову агресію із боку окупантів Україна розпочала підготовку до введення воєнного стану. Збройні Сили України вже перевели у повну бойову готовність.

Через це 26 листопада відбулось позачергове засідання сесії Верховної Ради України, під час якого в 10 областях України ввели воєнний стан. Про те, що передбачає воєнний стан, читайте тут.

Зазначимо, що серед двох десятків українських моряків, яких після збройного нападу в Керченській протоці 25 листопада захопили в полон російські прикордонники, є мешканець Львівщини Андрій Оприско.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *