ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові для інспекторів з паркування запускають спеціальну онлайн-систему АСКОП

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради запровадив автоматизовану систему контролю оплати вартості послуг з паркування (АСКОП) для інспекторів із паркування. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 3 грудня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Автоматизовану систему контролю оплати вартості послуг з паркування (АСКОП) для інспекторів запроваджують наразі в режимі експерименту.

Як пояснив в.о. директора ЛКП «Львіватодор» Євген Калитич, інспектори з парування проводитимуть фото- і -відеофіксацію порушень у системі АСКОП, і ця інформація автоматично передаватиметься в поліцію та на серверний центр «Муніципальної варти».

«Програмно-технічний комплекс цієї системи надає можливість в онлайн-режимі контролювати оплату послуг із користування майданчиками для платного паркування, здійснювати фіксацію у режимі фотозйомки (відеозапису) порушень правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів. Також він має захист від несанкціонованого знищення, блокування та зміни інформації, яка обробляється в автоматизованій системі контролю оплати вартості послуг з паркування», – вказано також у проекті рішення.

Зазначимо, що до складу АСКОП входить не лише спеціальне програмне забезпечення, яке має «бачити» всі платні паркомати у місті. Для введення комплексного контролю за паркуванням, інспектори також мають бути забезпечені смартфонами чи планшетами, аби мати доступ до цієї автоматизованої системи.

Нагадаємо, нові інспектори з паркування запрацювали у Львові на вимогу закону «Про реформування сфери паркування транспортних засобів». Почати штрафувати водіїв-порушників порушників вони мали зі середини жовтня, згодом цю дату відтермінували до 1 листопада. До цього часу водіям залишали на лобовому склі неправильно запаркованих автомобілів листівки з попередженням.

Детальніше ознайомитися з розміром штрафів за порушення правил стоянки і паркування у Львові можна тут.

Як повідомляв Львівський портал, інспектори з паркування почнуть масово штрафувати водіїв за паркування на тротуарах, пішохідних переходах, газонах та будь-якому іншому невстановленому місці. Також вони евакуйовуватимуть автомобілі на штрафмайданчик. При цьому виписувати штрафи нові інспектори зможуть без присутності водія. Детальніше про те, яким чином інспектори фіксуватимуть порушення, про розмір штрафів, а також про те, що чекає на водіїв на «єврономерах», читайте у статті «Звільнити Львів від самовільних парковок: місія (не)можлива?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *