ОСТАННІ НОВИНИ

Полонених українських моряків вивозять із Криму в Москву

Дарина Смеречанська

|

Захоплених у Чорному морі й заарештованих у Сімферополі українських військових моряків вивозять із Криму в Москву. Цю інформацію підтвердив адвокат Джеміль Темиш і Еміне Авамілєва, передає Крим. Реалії.

 

Повідомляється, що моряків вивозять, імовірно, в СІЗО Лефортово.

У той же час, російський адвокат Микола Полозов, який має намір захищати капітана другого рангу малого броньованого артилерійського катера «Бердянськ» Дениса Гриценка, повідомив, що поки не може підтвердити цю інформацію і уточнює її.

Як розповів Наріман Джемлял, поранених моряків, які перебували в Керчі 29 листопада, вивезені до Сімферополя.

Російське інформагентство ТАСС повідомляє, що трьох поранених українських військових, які перебували в керченській міськлікарні, виписали 29 листопада.

Скільки моряків уже відправили за межі Криму, не уточнюється.

Нагадаємо, 25 листопада Росія атакувала українські військові кораблі в Азовському морі. На бортах захоплених росіянами суден «Яни Капу», «Бердянськ», «Нікополь» перебували 24 українські моряки.

У відповідь на чергову агресію із боку окупантів  у 10 областях України ввели воєнний стан. Про те, що передбачає воєнний стан, читайте тут.

Нещодавно у Криму «суд» прийняв рішення про арештполонених українських моряків.

Серед полонених моряків є мешканець Львівщини Андрій Оприско. Під час збройного нападу в Керченській протоці 25 листопада він перебував на борту артилерійського катера «Нікополь».

27 листопада «суд» окупантів у Сімферополі постановив заарештувати Андрія Оприска на 1 місяць і 29 днів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *