ОСТАННІ НОВИНИ

12 автобусних маршрутів Львова й надалі працюватимуть за тимчасовими договорами

Наталя Дуляба

|

Із автотранспортними підприємствами, що обслуговують ті 12 маршрутів, на які ніхто не подався під час конкурсу перевізників, підпишуть тимчасові договори. Відповідне рішення сьогодні, 9 листопада, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Пропонуємо укласти тимчасові договори з перевізниками на ті маршрути, на які ніхто не подався. Йдеться про термін на три місяці. За той час, можливо, вдасться відкоригувати схеми цих маршрутів, щоб вони стали більш привабливими, оскільки конкурс на перевезення частково відбувся, але на 12 маршрутів не було бажаючих», – розповів в.о. начальника управління транспорту Олег Партика.

Тимчасові договори з перевізниками мають підписати до 12 листопада. Мова йде про такі маршрути: №37 (АТП-1), №18 («Фіакр-Львів»), №40 («Міра і К»), №19, №36 (АТП-14630), №48, №50 («Успіх БМ»).

Також своїм рішенням виконком зобов’язав управління транспорту розглянути можливість коригування схеми руху маршрутів №12, №30, №35, №49, №54.

А оголосити конкурс на всі ці 12 міських маршрутів у Львові повинні до 12 січня 2019 року.

Зазначимо, нові договори, які підписує міська рада з перевізниками, передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху. Натомість тимчасові таких санкцій у себе не включають.

Нагадаємо, конкурс перевізників у Львові завершився 26 жовтня. У ньому перемогли всі ті 5 автотранспортних компаній, які працювали раніше, – АТП-1, ТзОВ «Міра і К», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ», АТП 14 630.  Двох перевізників, ТзОВ «СВ-Лайф» (м. Рівне), яке минулого року через суд заблокувало проведення конкурсу у Львові, та ПП «Автоекспрес-Дніпро» (м. Дніпро), яке займається перевезеннями на території Росії, не допустили до конкурсу.

Загалом на конкурсі визначили перевізників для більше, ніж 40 міських автобусних маршрутів. До цього протягом року вони працювали за тимчасово підписаними угодами з міською радою.

Як повідомляв Львівський портал, у мерії також запевняли, що після конкурсу у Львові покращиться якість перевезень у громадському транспорті. Втім вона практично не змінилась, тому депутати вимагали від міського голови забезпечити безперебійну роботу маршруток. Також вони виступили проти підвищення тарифу на проїзд до 9 гривень із 1 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *