ОСТАННІ НОВИНИ

НАЗК вдруге перевірить декларації Ярослава Дубневича щодо конфлікту інтересів

Омелян Шевчук

|

Національне агентство з питань запобігання корупції дослідить ймовірність конфлікту інтересів у кроках депутатів Верховної Ради України, які хотіли ініціювати провадження щодо «неконституційності» Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Серед них – Ярослав Дубневич, Борислав Розенблат, Дмитро Святаш. Для Ярослава Дубневича це вже буде друге повідомлення, яке надійшло в НАЗК, щодо конфлікту інтересів у його діях. Про це повідомляє сайт українського представництва Transparency International, пише ZIK.

 

Наприкінці вересня українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International звернулося до НАЗК стосовно порушення народними депутатами Дубневичем, Святашем, Розенблатом вимог ЗУ «Про запобігання корупції» щодо конфлікту інтересів. Вони були серед тих 56 народних обранців Відродження, Опозиційного блоку та БПП, які намагалися довести неконституційність окремих положень закону про АРМА.

Днями ТІ Україна отримала лист від НАЗК із підтвердження, що відомство перевірить факти звернення й у результаті визначить наявність чи відсутність ознак порушень законодавства.

Деякі з народних депутатів були особисто зацікавлені у блокуванні роботи АРМА. Адже їхнє майно або вже перебуває в управлінні Агентства, або може опинитися там найближчим часом. Зокрема, дві теплоелектроцентралі, які належать Ярославові Дубневичу з братом Богданом і завдяки яким державі завдано шкоди на 1,4 млрд грн, передані АРМА влітку 2018 року.

Проте Конституційний суд відмовив народним депутатам у відкритті провадження.

Нагадаємо, у серпні цього року Новороздільненську та Новояворівську теплоелектроцентралі (ТЕЦ), які належать компаніям нардепів Ярослава і Богдана Дубневичівзаарештували за підозрою у незаконному заволодінні понад 300 млн кубометрів газу.

У вересні цього року Агентство з повернення активів та управління арештованим майном (АРМА) обрало цим двом ТЕЦ нового управителя майна – компанію ПП «Гарант Енерго М». 9 жовтня НКРЕКП надала ліцензію новому управителю. Втім дотепер робота електроцентралей залишається заблокованою.

За інформацією «Центру протидії корупції», обраний АРМА новий управитель ТЕЦ досі не підписав контракт на постачання газу на ТЕЦ. Контракт не підписує «Нафтогаз», який поставив умову новому управителю, – визнати борги Дубневичів і взяти їх на себе. Поки ця ситуація за дорученням прем’єр-міністра врегульовується на рівні постанови уряду, адвокати Дубневичів намагаються оскаржити арешт та повернути собі контроль за ТЕЦ.

Додамо також, що ПП «Гарант Енерго М»  належить юристу Віталію Ушинському та екс-нардепу Володимиру Купчаку (обрався від «Батьківщини»).

Як повідомляв Львівський портал, мешканці Нового Роздолу і Новояворівська зі серпня не отримують гарячу воду. І тепер постало питання про зрив опалювального сезону у цих містах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *