ОСТАННІ НОВИНИ

Обидві ТЕЦ Дубневичів заарештували та передали АРМА

Олександр Косик

|

Новороздільненська та Новояворівська теплоелектроцентралі (ТЕЦ), які належать компаніям нардепів Ярослава і Богдана Дубневичів, заарештовані і передані Національному агентству з питань виявлення, розшуку і управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це пише РБК-Україна, передає Львівський портал.

 

Зокрема, в НАБУ відзначили, що за рішенням суду, обидві ТЕЦ заарештовані і передані в управління АРМА. Відповідне рішення було ухвалене у справі про незаконне заволодіння компаніями Дубневичів понад 300 млн кубометрів газу.

У той же час начальник управління з питань управління активами АРМА Віталій Різник уточнив РБК-Україна, що ТЕЦ передані для «здійснення заходів з організації управління».

«Ми управляємо двома способами – або продаємо (активи, – ред.), або передаємо за договором в управління. А ось вже управитель займається безпосередньо управлінням активом. На даному етапі поки що управителя для цих ТЕЦ немає», – пояснив він.

За словами Різника, найближчим часом управителя для двох ТЕЦ будуть відбирати на конкурсі.

«На даний момент питання арешту активів оскаржується в апеляційному суді. Якщо арешт буде скасовано, то актив передаватися в управління не буде», – уточнив співрозмовник.

Віталій Різник також повідомив, що АРМА необхідні висновки про те, хто б міг стати ефективним управителем ТЕЦ від регулятора ринку та НАК «Нафтогаз України». Але поки, за його словами, ані НАК, ані НКРЕКП таку інформацію агентству не надали.

«А без їх думки ми поки що не готові рухатися вперед. Тому поки що ТЕЦ керує власник. Він відповідає за схоронність об’єктів у відповідності з вимогами Кримінально-процесуального кодексу України», – пояснив Різник.

Надаємо, раніше Львівський портал писав про те, що Національне антикорупційне бюро затримало у Львові чотирьох посадовців трьох компаній за підозрою в заволодінні газу на суму понад 1,4 мільярда гривень. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є нардепи від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

Суд почав обирати запобіжні заходи затриманим посіпакам Дубневичів за розкрадання 1,4 мільярда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *