ОСТАННІ НОВИНИ

WWF проведе у Львові вечір пам’яті зникаючих видів тварин

Дарина Смеречанська

|

WWF в Україні та Природознавчий музей проведуть у Львові Вечір пам’яті зникаючих видів. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

 

Згідно з даними глобального дослідження “Жива планета” 2018, на 60% зменшилась чисельність популяцій хребетних у світіза останні 40 років. WWF в Україні презентує результати дослідження і представники організації розкажуть про причини такої стрімкої втрати біорізноманіття. Науковці представлять ситуацію з видами, які знаходяться на межі зникнення в Україні – ведмедем, чорним лелекою, кажанами. Активісти громадських ініціатив Free Svydovets та “Врятуй Боржаву” розкажуть про загрози розбудови відпочинкових комплексів на полонинах Свидовця та вітрової електростанції на Боржаві, що в Карпатах.

Коли: 2 листопада, початок о 17:00

Де: Державний природознавчий музей НАН України, вул. Театральна, 18, (Наукове Горище)

Програма:

17:00 Презентація результатів глобального дослідження WWF “Жива планета” 2018 – к.б.н. Богдан Вихор менеджер проекту “ЖИТТЯ. Великим хижакам Європи” (WWF в Україні).

17:30 -18:30 Лекційний марафон, присвячений зникаючим видам в Україні:

“Чорний лелека в Україні – міфи, факти і загрози” – Андрій Бокотей, Наталія Дзюбенко (Національний лісотехнічний університет України, Державний природознавчий музей НАН України);

“Кажани: крилаті нічні мисливці” – Андрій-Тарас Башта (Інститут екології Карпат НАН України);

“Ведмідь, рись і вовк – великі хижаки у Карпатах” – Андрій-Тарас Башта (Інститут екології Карпат НАН України);

“Співжиття людини і хижаків в Україні” – к.б.н. Богдан Вихор менеджер проекту “ЖИТТЯ. Великим хижакам Європи” (WWF в Україні).

18:30 – 19:30 Відкрита дискусія “Чи можливий розвиток Свидовця і Боржави без шкоди для біорізноманіття?” – Тарас Микітчак, Андрій Когут – активісти громадських ініціатив “Free Svydovets та “Врятуй Боржаву”.

Організатори:

Всесвітній фонд природи WWF – одна з найбільших природоохоронних організацій у світі, представництва якої діють у більше як 120 країнах світу за підтримки понад 7 млн. людей. Місія WWF полягає у тому, щоб зупинити деградацію природних систем планети та побудувати майбутнє, у якому людина та природа будуть жити у гармонії шляхом збереження біорізноманіття планети, раціонального використання природних ресурсів, сприяння зменшенню забруднення та марнотратного споживання.

Державний природознавчий музей НАН України  – одна з провідних наукових установ України у галузі дослідження біорізноманіття і охорони природи. Колекції музею нараховують понад півмільйона природничих експонатів, частина яких є унікальними у світовому масштабі. Місія музею полягає у створенні і поширенні наукових знань, необхідних для гармонізації взаємозв’язку природи і людини. Музей змінює суспільство, формуючи еколого-етичні цінності та цінності пізнання, допомагає зрозуміти природу свого краю та світу, є простором, де поєднується минуле, теперішнє та майбутнє.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *