ОСТАННІ НОВИНИ

Сину екс-депутата дозволили будувати житло в історичному ареалі Львова

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 26 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив нове будівництво житла в історичному ареалі міста – на вул. П. Козланюка, 17. Відповідні містобудівні умови та обмеження видали ТзОВ «К17», про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, ТзОВ «К17» будуватиме багатоквартирний житловий будинок із вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на земельній ділянці площею більше 0,1 га. Її підприємство має в оренді до 2028 року.

Для того, щоб звести нове житло, компанії дозволили знести існуючу триповерхову будівлю художньо-виробничого комбінату, яка раніше належала Львівській обласній організації Національної спілки художників України.

Цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку; категорія – землі житлової та громадської забудови. Також ділянка розташована у зоні Ж-2 – зоні малоповерхової квартирної житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району та входить в межі історичного ареалу Львова. Своїм рішенням виконком дозволив забудувати її на 54%.

Сам житловий будинок складатиметься з чотирьох секцій різної висоти: 18,5 м, 19,6 м, 20 м і 23,6 м.

Зазначимо, що в серпні виконавчий комітет вже розглядав питання будівництва на вул. П. Козланюка, 17. Тоді його перенесли, щоб перевірити, яким чином ТзОВ «К17» отримало право на майно спілки художників.

Водночас мешканці вул. П. Козланюка, які прийшли на засідання виконкому,зауважили, що підписали з забудовником угоду, в якій він зобов’язується облаштувати невеликий громадський простір та відновити ймовірні пошкодження вулиці, які можуть виникнути під час будівництва.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «К17» створили у 2016 році. Зареєстроване воно саме на вул. П. Козланюка, 17.

Засновникоми підприємства є ТзОВ «Укртепло-Львів», власником якого є Роман Керницький – син колишнього депутата Львівської обласної ради Тараса Керницького. Останній є керівником та власником ТзОВ «Укренерго» та ще низки підприємств, серед яких частка в ТзОВ «Галицька здоба».

Основний вид діяльності ТзОВ «К17» вказаний як організація будівництва будівель. Розмір статуного капіталу компанії становить трохи більше 89 тисяч гривень.

Нагадаємо, кілька останніх років у Львові активно забудовують зону ЮНЕСКО та історичний ареал міста. І протягом останніх місяців кількість таких випадків стрімко зросла. Зокрема, у середині травня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво скляних офісів у зоні ЮНЕСКО. Також у цій охоронній зоні збудують новий 6-поверховий готель. А між костелом Ольги і Єлизавети та собором святого Юра, тобто в історичному ареалі, планують звести новий готель. Наприкінці вересня міськрада дозволила двом екс-депутатам будувати житло в історичному ареалі.

Як повідомляв Львівський портал, 19 червня Верховна Рада нарешті ухвалила наболілий законопроект №1553 , який має захистити від навмисного знищення пам’ятки ЮНЕСКО в Україні. Він водночас передбачає створення на місцях органу управління, який би регулював діяльність у зоні пам’ятки ЮНЕСКО та її буферній зоні. Детальніше дізнатися про те, як новий закон щодо пам’яток ЮНЕСКО вплине на історичний Львів, можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *