ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє екс-депутатів будуватимуть житло в історичному ареалі Львова

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив ТзДВ «Дальта» містобудівні умови та обмеження на будівництво двох житлових будинків із вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом зі знесенням існуючих нежитлових приміщень і будівель та реконструкцію ТП-657 на вул. В. Антоновича, 31 – вул. Грюнвальдській, 11-А. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 28 вересня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, ТзДВ «Дальта» будуватиме житло на земельній ділянці площею 0,36 га. Цільове призначення землі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Ділянка є у комунальній власності, її підприємство орендує до 2027 року.

Також земля належить до зони Ж-2 – зони малоповерхової квартирної житлової забудови відповідно до зонінгу Франківського району. Водночас вона входить в історичний ареал Львова.

Своїм рішенням виконавчий комітет встановив, що забудувати ділянку ТзДВ «Дальта» може 48,9%. Висота майбутніх житлових будинків не повинна перевищувати 24,5 м, що, за приблизними підрахунками Львівського порталу, може сягати до 7-8 поверхів.

Забудовник зобов’язаний виготовити проектну документацію на підставі історико-містобудівного обґрунтування, забезпечити пропорційність та співвідношення архітектурного об’єму майбутнього житла з висотою існуючої забудови, а також погодити колір фасаду.

Зазначимо, що дозвіл на це будівництво ТзДВ «Дальта» отримало не з першого разу. Питання про видачу містобудівних умов і обмежень виконавчий комітет розглядав кілька разів, однак видав їх лише після того, як компанія сплатила 2,5 мільйона гривень штрафу.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзДВ «Дальта» зареєстроване саме на вул. В. Антоновича, 31. Його власниками є семеро людей, а найбільшою часткою володіють Володимир Мармура та Богдан Буца.

Богдан Буца був заступником міністра оборони, депутатом Верховної Ради 4-го скликання та Львівської обласної ради від «Нашої України». А Володимир Мармура був депутатом Львівської міської ради 5-го скликання від «Нашої України».

Основний вид діяльності ТзДВ «Дальта» вказаний як виробництво готових металевих виробів. Розмір статутного капіталу становить 58 100 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *