ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначили 76 річницю створення УПА

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 14 жовтня, сотні львів’ян вийшли на Марсове поле, аби спільно з керівництвом міста й області, ветеранами УПА, духовенством та військовими відзначити 76-ту річницю створення Української Повстанської Армії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

 

До меморіалу невідомому вояку УПА поклали квіти, опісля цього військовий оркестр виконав Гімн України.

Також квіти поклали до могил борців за незалежність України, котрі спочивають на полі почесних поховань №67, та загиблих під час проведення ООС на сході України – на полі почесних поховань №76.

Зазначимо, що сьогодні на Личаківському кладовищі перепоховали воїнів УПА, місце поховання яких знайшли у селі Верхня Білка Пустомитівського району.

Нагадаємо, з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та 76 річниці створення УПА 100 вдів та вдівців ветеранів УПА, політв’язнів отримають матеріальну допомогу. На це з бюджету Львова виділили 100 тис. грн.

Також до Дня захисника України допомогу від міста нададуть 267 учасникам бойових дій, які отримали інвалідність І, ІІ чи ІІІ групи внаслідок поранення, контузії або каліцтва під час безпосередньої участі в АТО. Загальна сума виплат становить 308 тис. грн.

Як повідомляв Львівський портал, 14 жовтня українці також святкують Покрови Прествятої Богородиці, День українського козацтва, День заснування УПА та День захисника України. Із детальною програмою відзначення Дня захисника у Львові можна ознайомитися тут.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *