ОСТАННІ НОВИНИ

На Личаківському кладовищі перепоховали воїнів УПА

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 14 жовтня, у День захисника України та День створення Української Повстанської Армії, на Личаківському цвинтарі перепоховали воїнів УПА. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Місце поховання вояків виявили мешканці села Верхня Білка, що у  Пустомитівському районі.

Як зазначив голова Львівського Крайового Братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесь Гуменюк, обов’язком кожного українця є пам’ятати про подвиг воїнів УПА.

«76 років тому, коли Україна горіла в огні, молоді люди, українці, попрощались із батьками і пішли рятувати від окупанта свою Україну. Наші воїни віддали найцінніше – життя, за Українську державу. Вони боролися за українську церкву, українську мову, за те, щоб їхні діти, онуки, щоб ми з вами жили у могутній, процвітаючій, великій державі. Наш обов’язок – пам’ятати про них, їхній подвиг та з шаною їх перепоховати», – наголосив Олесь Гуменюк.

Дослідники стверджують, що рік поховання воїнів УПА встановити важко, однак в одного з них знайшли радянську газету за липень 1944 року. Останки ексгумувало «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

«Сьогоднішня подія є глибоко символічною. В День святої Покрови та Дня Захисника України полеглі воїни Української Повстанської армії знайшли своє почесне місце в пантеоні слави українських Героїв. І це святкування особливо  важливе для нас, для живих нащадків повстанців. Полеглі воїни – це мірило наших вчинків сьогодні. Ми повинні бути гідними назвиватися їхніми нащадками», – зазначив ліцеїст Львівської державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут Мар’ян Кахневич.

Зазначимо, що 14 жовтня українці також святкують Покрови Прествятої Богородиці, День українського козацтва та День заснування УПА.

Фото: Львівська ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *