ОСТАННІ НОВИНИ

Облаштовувати громадський простір перед кінотеатром Довженка почнуть у 2019 році

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив управлінню архітектури та урбаністики стати замовником проектно-кошторисної документації для облаштування громадського простору перед кінотеатром ім. О. Довженка, що на Сихові. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 12 жовтня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з рішенням, управління архітектури та урбаністики має укласти договір із переможцем всеукраїнського конкурсу, львівською авторською «Групою 109», на проектування громадського простору та виготовлення проектно-кошторисної документації.

Як зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, виготовити проект майбутнього громадського простору планують до весни 2019 року, аби після цього відразу розпочати роботи на площі перед кінотеатром ім. О. Довженка.

Нагадаємо, нещодавно стосовно площі перед кінотеатром ім. О. Довженка виник скандал. Міськрада хоче облаштувати на ній рекреаційний громадський простір, вже навіть є проект-переможець всеукраїнського конкурсу, натомість облрада заявила, що тут повинен знаходитись монумент Героям Небесної Сотні.

Юліан Чаплінський раніше зазначав, що мерія не розглядає такої можливості, бо пропозицію облради вважає суто політичним питанням. Також активісти ГО «Кращий Сихів» вже виступили проти зведення монументу Героям Небесної Сотні, оскільки вважають площу перед кінотеатром ім. О. Довженка чи не єдиними місцем у районі для проведення масових заходів та відпочинку.

За облаштування громадського простору виступила також директорка центру Довженка Марта Іванишин.

Додамо, що площу перед кінотеатром ім. О. Довженка на Сихові завжди використовували для проведення концертів, фестивалів та інших масових заходів.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові дали старт будівництву меморіалу Героям Небесної Сотні, який буде розташований на «Губернаторських валах», що на вулиці Кривоноса. Роботи тут уже розпочались, завершити їх планують до 2020 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *