ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова хоче продати частину пам’ятки архітектури біля Стрийського парку

Наталя Дуляба

|

У Львові виставили на електронний аукціон нежитлові приміщення вілли на вул. Уласа Самчука, 5, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні комунальної власності Львівської міської ради.

 

З аукціону продадуть нежитлове приміщення підвалу загальною площею 99,6 кв м одноповерхового житлового будинку №5 на вул. Уласа Самчука. До цих приміщень облаштований окремий вхід із вулиці.

Стартова ціна об’єкта становить 1 464 600 грн. Аукціон відбудеться 18 жовтня.

Сама вілла на вул. Уласа Самчука, 5 є пам’яткою архітектури місцевого значення, розташована вона відразу біля Стрийського парку, в межах історичного ареалу Львова.

Зазначимо, віллу на вул. Уласа Самчука, 5 збудували у 1894 році за проектом архітектора А. Вайсса. Будівля – одноповерхова з високим цокольним поверхом, цегляна. Вуличний фасад асиметричний, з вежею увінчаною шпильчастим наметом, який завершений флюгером. Фасад будинку оздоблено фризом та майолікою.

Нагадаємо, нещодавно міська рада дозволила переобладнати сусідню старовинну віллу на вул. Уласа Самчука, 6 під готель.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові хочуть продати ще одну пам’ятку архітектури на вул. Коновальця. Для цього знизили вдвічі її вартість.

Також за вдвічі зниженою ціною мерія продала будинок на вул. Дорошенка, 37. За 16,9 млн грн його викупив «Холдинг «Гранд Готель», власником якого є відомий бізнесмен і депутат Львівської міської ради Григорій Козловський. Раніше «Гранд Готель» придбав за 5 млн грн приміщення в одній із кам’яниць на площі Ринок.

Загалом мерія найближчим часом збирається провести 25 електронних аукціонів із продажу комунального майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *