ОСТАННІ НОВИНИ

На віллі Бачевських викидають старовинні вікна та двері

Андрій Котенський

|

Попри заборону і накладення штрафу у віллі Бачевських – пам’ятці архітектури місцевого значення, старовинні вікна та двері замінюють на пластикові. Про це на Гарячу лінію міста повідомила Людмила Красова.

 

Ситуація на сьогодні на Віллі Бачевських. Триває заміна вікон, та вхідних дверей на пластикові. Ніякі штрафи, про які повідомляв Андрій Москаленко (заступник міського голови Львова з питань розвитку – ред.), не діють – повідомила Людмила Красова.

Як повідомляв Львівський портал, віллу Бачевських у Львові звели у 1924 році. У міжвоєнний час у цьому будинку жив власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. За Польщі тут також знаходився почесний консулят Австрії, в часи СРСР – дитячий садок. Сьогодні вілла є пам’яткою архітектури місцевого значення та розташована в історичному ареалі Львова. У 2017 році її продали.

Сьогодні власником вілли Бачевських є приватне підприємство «Кас Консалтинг». Згідно з даними бізнес-сервісу Youcontrol, його власником є Юлія Вакуленко. Основний вид діяльності фірми вказаний як оренда та управління власними чи орендованими приміщеннями.

Невдовзі після придбання новий власник вілли Бачевських почав проводити самовільні роботи без будь-яких дозволів. Адміністративна комісія при виконкомі Львівської міської ради розглядала питання щодо самовільних робіт на віллі Бачевських і зобов’язала власника перефарбувати будинок із сірого у бежевий колір.

Згодом стало відомо, що простір перед віллою Бачевських планують забудувати багатоквартирними житловими будинками. На сполох забили активісти. Після цього міськрада не дозволила будувати житло на території вілли Бачевських.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *