ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова хоче оштрафувати фірму за незаконні роботи на віллі Бачевських

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 17 липня, під час засідання адміністративна комісія при виконкомі Львівської міської ради розглядала питання щодо самовільних робіт на віллі Бачевських, що на вул. Д. Вітовського, 35а. Про це Львівському порталу повідомила начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

 

«Роботи на віллі Бачевських ведуться без будь-яких дозволів, паспорта об’єкта немає. Остаточне рішення щодо накладення штрафу на юридичну особу адмінкомісія прийматиме через два тижні», – розповіла Лілія Онищенко.

Водночас вона зауважила, що у віллі Бачевських, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення, несанкціоновано замінили дерев’яні вікна на металопластикові, а також незаконно перефарбували фасад у сірий колір.

Розмір штрафу для юридичної особи за такі незаконні дії на пам’ятці архітектури складатиме 170 тисяч гривень.

За даними видання «Твоє місто», власником вілли Бачевських сьогодні є приватне підприємство «Кас Консалтинг». Згідно з даними бізнес-сервісу Youcontrol, його власником є Юлія Вакуленко. Основний вид діяльності фірми вказаний як оренда та управління власними чи орендованими приміщеннями.

Також відомо, що у 2016 році тут знаходився «Брокбізнесбанк», із яким був укладений охоронний договір.

Зазначимо, у Львові пам’яткоохоронні активісти почали бити на сполох через роботи на віллі Бачевських. Її фасад у сірий колір перефарбували орієнтовно тиждень тому.

Як повідомляли раніше на скарги львів’ян на гарячій лінії міста, з цього приводу мерія надіслала звернення в правохоронні органи, а також запланувала перемовини з власниками вілли.

Нагадаємо, на початку березня цього року на території вілли Бачевських вже зрізали дерева.

Саму віллу Бачевських у Львові звели у 1924 році. У міжвоєнний час у цьому будинку жив власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. За Польщі тут також розміщувався почесний консулят Австрії, в часи СРСР – дитячий садок. У 2017 році віллу Бачевських продали.

Фото: Людмила Красова, Ростислав Маковський, Вікімапія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *