ОСТАННІ НОВИНИ

Власника вілли Бачевських зобов’язали перефарбувати фасад

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 7 серпня, адміністративна комісія при виконкомі Львівської міської ради під час засідання розглядала питання щодо самовільних робіт на віллі Бачевських, що на вул. Д. Вітовського, 35а. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

На засіданні була присутня представниця власника вілли Бачевських. Оскільки порушники готові йти на співпрацю та оформити усі необхідні дозвільні документи, адмінкомісія вирішила накласти на власника штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

«Рішення було прийнято про мінімальний штраф, оскільки власник готовий співпрацювати і готовий виконати усі вимоги, які будуть до них. Найперше, це – опрацювання паспорту кольорового упорядження фасаду і виконання робіт відповідно до цього паспорту.

Дослідження про колір фасаду власником проводилося. Вони говорять, що дослідження показало, що первинним був сірий колір фасаду. Однак колони сірими не були, колони колись робилися під мармур. А щодо кольористики фасаду, то сірий колір має дуже велику гаму відтінків — від майже білого до майже чорного. Тому вибирати будь-який сірий колір не є правильно. Також в будинку було замінено вікна на пластикові.

Тому через місяць ми повернемося до цієї справи. За цей час власник мав би зробити відповідну документацію і дозволи. Якщо нічого не буде зроблено, то розглядатимемо справу повторно і накладатимемо більший штраф», – пояснила начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко.

Як повідомляв Львівський портал, спочатку за незаконні роботи на віллі Бачевських адмінкомісія планувала оштрафувати власника на 170 тисяч гривень.

Власником вілли Бачевських сьогодні є приватне підприємство «Кас Консалтинг». Згідно з даними бізнес-сервісу Youcontrol, його власником є Юлія Вакуленко. Основний вид діяльності фірми вказаний як оренда та управління власними чи орендованими приміщеннями.

Сама вілла Бачевських  є пам’яткою архітектури місцевого значення. Орієнтовно півроку тому тут несанкціоновано замінили дерев’яні вікна на металопластикові, а також незаконно перефарбували фасад у сірий колір.

Управління охорони історичного середовища тривалий час не знало, хто є власником пам’ятки, відтак зверталось в Інспекцію держархбудконтролю області, інспекцію держархбудконтролю міста і поліцію.

Зазначимо, віллу Бачевських у Львові звели у 1924 році. У міжвоєнний час у цьому будинку жив власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. За Польщі тут також розміщувався почесний консулят Австрії, в часи СРСР – дитячий садок. У 2017 році віллу Бачевських продали.

Людмила Красова, Вікімапія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *