ОСТАННІ НОВИНИ

Віллу Бачевських хочуть забудувати житловими будинками

Андрій Котенський

|

Простір перед віллою Бачевських планують забудувати багатоквартирними житловими будинками. Відповідне питання вирішуватимуть на завтрашньому виконкомі ЛМР. Про це повідомила відома активістка і борчиня із незаконним будівництвом у Львові Анна Біликівська, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Анна Біликівська застерігає чиновників і забудовників, що простір в історичному середовищі також є під охороною.

«Не знаю вже навіть як рятувати цей простір перед віллою Бачевських. Адже жодні логічні доводи до банди клептократів не промовляють! Ще раз для недоумків: Простір в історичному середовищі також є під охороною! Вілла, котра є пам’яткою архітектури, потребує простору для експонування і огляду! Немає іншої потреби забудовувати простір, що належить до вілли крім фінансової вигоди однієї людини, порушивши право всіх мешканців Львова на можливість споглядання пам’ятки, це – злочин!», – емоційно прокоментувала Анна Біликівська.

Долю простору вілли Бачевських вирішуватимуть на завтрашньому засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Питання «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ «Марконі» багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями, трансформаторною підстанцією та паркінгом на вул. Д. Вітовського, 35-А» у порядку денному під №29.

Як відомо, віллу Бачевських у Львові звели у 1924 році. Сьогодні вона пам’ятка архітектури місцевого значення.

У міжвоєнний час у цьому будинку жив власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. За Польщі тут також розміщувався почесний консулят Австрії, в часи СРСР – дитячий садок. У 2017 році віллу Бачевських продали.

Сьогодні власником вілли Бачевських є приватне підприємство «Кас Консалтинг». Згідно з даними бізнес-сервісу Youcontrol, його власником є Юлія Вакуленко. Основний вид діяльності фірми вказаний як оренда та управління власними чи орендованими приміщеннями.

Невдовзі після придбання новий власник вілли Бачевських почав проводити самовільні роботи, без будь-яких дозволів. Адміністративна комісія при виконкомі Львівської міської ради під час засідання розглядала питання щодо самовільних робіт на віллі Бачевських.

Власника вілли Бачевських зобов’язали перефарбувати фасад у його історичний колір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *