ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни просять збудувати в центрі міста багаторівневий паркінг

Наталя Дуляба

|

Львівську міську раду просять звести багаторівневий паркінг у центрі міста, аби владнати проблему із його запаркованістю. Відповідну електронну петицію, сьогодні, 9 липня, зареєстрували у Єдиній системі місцевих петицій, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Авторка петиції Христина Дух зауважує, що в центральній частині Львова зараз є брак вільного місця для паркування, водії ставлять свої автівки посеред вулиць, що створює перешкоди для руху. Відтак вона просить Львівську міську раду розглянути можливість будівництва багаторівневого паркінгу у центрі міста.

«Будівництво багатоповерхового паркінгу поблизу центру дозволить звільнити дорогу від припаркованих автомобілів, покращити естетичний вигляд центральної частини міста, зменшити затори та спростити мешканцям Львова й туристам відвідування визначних місць», – йдеться у тексті петиції.

Для того, щоб Львівська міська рада розглянула петицію, потрібно, щоб вона зібрала 500 підписів.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці березня цього року у міськраді Львова заговорили про будівництво багаторівневого паркінгу біля готелю «Жорж», на вул. М. Вороного. Для цього вже давно була виділена земельна ділянка. Однак згодом стало відомо, що на цьому місці хочуть будувати новий готель і дворівневим паркінгом. Через це мерію неодноразово пікетували місцеві мешканці, проте минулого тижня виконавчий комітет міськради все одно погодив будівництво готелю у зоні ЮНЕСКО.

Сам готель із дворівневою парковкою на 60 місць, який зводитимуть на вул. М. Вороного, прийматиме машини своїх туристів і туристів готелю «Жорж», а не безпосередньо автівки львів’ян. При цьому Андрій Садовий наголошував, що готель із паркінгом, на який уже знайшли інвестора, «є дуже важливим у вирішенні проблеми паркування у центрі міста».

Нагадаємо, у міськраді Львова нарешті побачили також і катастрофічний брак паркомісць при нещодавно збудованих і вже заселених будинках. За даними районних адміністрацій, новобуди забезпечують заледве половину своїх жителів необхідною кількістю парковок, через це люди залишають свої автівки абиде на сусідніх вулицях. Відтак у мерії планують вирішити проблему з паркомісцями при новозведених житлових будинках, однак яким чином, наразі невідомою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *