ОСТАННІ НОВИНИ

Десятьох львів’ян оштрафували за заміну вікон у пам’ятці архітектури

Сергій Зятюк

|

Сьогодні, 24 квітня, адміністративна комісія при виконавчому комітеті Львівської міськради склала 10 протоколів на власників квартир у пам’ятках архітектури, які самовільно замінили дерев’яні вікна на пластикові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Загалом адмінкомісія сьогодні розглянула 17 протоколів щодо незаконних дій на об’єктах культурної спадщини центральній частині Львова, зокрема на вул. Галицькій, вул. Сербській, вул. Староєврейській, вул. Руській та пл. Ринок.

За 10 протоколами адмінкомісія наклала на фізичних осіб штрафи у розмірі 850 грн і 1700 грн, розгляд ще 7 протоколів відправила на доопрацювання.

«Мета нашої комісії не накласти максимальну кількість штрафів, а заохотити мешканців дбати про свій будинок, який є історичною пам’яткою та ставити дерев’яні вікна замість пластикових і зберігати автентичність будинку», – наголосив голова адміністративної комісії Андрій Москаленко.

Нагадаємо, адміністративну комісію при виконкомі Львівської міськради утворили 2 березня. Вона вже встигла оштрафувати більше 25 власників квартир у пам’ятках архітектури, а також накласти штраф у розмірі 170 000 грн на двох підприємців.

Все, що потрібно знати про штрафи за пошкодження пам’яток архітектури у Львові, читатйте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *