ОСТАННІ НОВИНИ

Власник будівлі на площі Ринок зобов’язався відновити її балкон та перший поверх

Юлія Шпак

|

Сьогодні, 24 квітня, під час засідання адміністративної комісії було розглянуто акт порушення щодо незаконних дій (перепланування) юридичної особи ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» на об’єкті культурної спадщини на пл. Ринок, 19. Власник зобов’язується провести відновлення та реставрацію першого поверху і балкону будівлі та пройти усі дозвільні процедури і отримати усі необхідні дозволи, передбачені чинним законодавством. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«У будинку на пл. Ринок, 19 ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» проведено незаконні роботи по переплануванню. А саме: на місці віконного облаштовано дверний простір, що може завдати шкоди пам’ятці культурної спадщини», – доповів Олег Хандин, начальник відділу охорони та використання об’єктів культурної спадщини управління охорони історичного середовища, відповідальний секретар комісії.

Як повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку, голова комісії, власник ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» надіслав чергового листа, відповідно до якого має намір врегулювати цю ситуацію шляхом компромісного вирішення та подальшого примирення сторін.

«У нас є заява від ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп». Власник має намір врегулювати цю ситуацію шляхом компромісного вирішення та подальшого примирення сторін, та пропонує провести відновлення та реставрацію першого поверху і балкону цього будинку та пройти усі дозвільні процедури і отримати усі необхідні дозволи, передбачені чинним законодавством.

Тому пропоную накласти мінімальний штраф у розмірі 17 тис. грн і визначити часові рамки щодо виконання реставраційних робіт. Визначаємо проміжну дату – це півроку. Через півроку переглянемо стан виконання зобов’язань заявника», – наголосив Андрій Москаленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *