ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створили комісію, яка штрафуватиме руйнівників історичних будівель

Катерина Родак

|

При виконавчому комітеті Львівської міської ради створили комісію, яка може оперативно штрафувати порушників, що знищують будівлі в історичному середовищі Львова. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет 2 березня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами заступника керівника юридичного департаменту ЛМР Мирослава Гавриляка, новостворена комісія розглядатиме адміністративні спори за 92-ю статею Кодексу про адміністративні правопорушення.

«Це порушення вимог законодавства про охорону культурної спадини. І ця комісія  буде діяти у межах центральної частини Львова», – уточнив він.

Керувати адміністративною комісією буде заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.Членами комісії також будуть відповідальні за будівництво та збереження культурної спадини посадовці міської ради, голови районних адміністрацій та керівник юридичного департаменту.

Адміністративна комісія при виконкомі розглядатиме справи, що стосуються неправомірних дій стосовно старовинних фасадів, вікон, брам тощо протягом 15 діб. Комісія повинна засідати не рідше двох разів на місяць. Якщо певні незаконні дії щодо будівель історичного середовища підтвердяться, то члени комісії мають право винести постанову про накладання штрафу на порушника або зробити йому попередження.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, новостворена комісія дозволить скоротити час від виявлення порушення до притягнення винуватця до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно у центрі Львова  працівники незаконно намагалися вибити двері у будинку-пам’ятці архітектури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *