ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові власника квартири у пам’ятці архітектури оштрафували за пластикові вікна

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 27 березня, адміністративна комісія при виконкомі Львівської міської ради під час засідання розглянула 19 протоколів щодо незаконних дій фізичних осіб на об’єктах культурної спадщини в центрі міста, однак оштрафувала на 1700 гривень лише одну людину. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова адмінкомісії Андрій Москаленко.

 

Як зазначив Андрій Москаленко, найпоширеніші порушення, які сьогодні розглядала адмінкомісія, – це самовільна заміна дерев’яних вікон на металопластикові та перепланування приміщень.

Саме за встановлення пластикових вікон без погодження управління охорони історичної спадщини міської ради і оштрафували власника квартири у пам’ятці архітектури.

«Інші 18 протоколів за незаконні дії фізичних осіб на об’єктах культурної спадщини в центрі міста ми скерували на доопрацювання. Адже процедура передбачає, що протокол має підписати сам порушник або двоє свідків. Тому ці 18 протоколів ми розглядатимемо повторно вже наступного тижня», – розповів Андрій Москаленко.

За його словами, якщо протоколи будуть доопрацьовані, то наступного тижня ще мінімум 18 львів’ян оштрафують на 1700 гривень за самочинне встановлення пластикових вікон та перепланування приміщень.

Також минулого тижня адмінкомісія вже встигла оштрафувати перших шість власників квартир у пам’ятках архітектури.

Як повідомили Львівському порталу у прес-службі Львівської міської ради, всі протоколи на порушників, які сьогодні розглядала адмінкомісія, стосуються квартир у центрі міста. Зокрема, на вул. Братів Рогатинців, Галицькій, Друкарській, Валовій, Вірменській.

Нагадаємо, за пошкодження пам’яток архітектури та несанкціоновані роботи в них фізичні особи сплачуватимуть 1700 гривень штрафу, а юридичні – до 170 000 гривень.

Все, що потрібно знати про штрафи за пошкодження пам’яток архітектури у Львові, читатйте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *