ОСТАННІ НОВИНИ

Центр дитячої творчості на Погулянці та кінотеатр імені Довженка не закриватимуть, - ДСНС

Вероніка Рой

|

Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини на Погулянці та кінотеатр імені Довженка на Сихові, які «провалили» пожежну перевірку, поки що не закриватимуть. Про це сьогодні, 18 квітня, під час прес-конференції розповів заступник начальника ГУ ДСНС України у Львівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Юрій Кагітін, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як відомо, під час перевірки Центру творчості дітей та юнацтва Галичини на Погулянці надзвичайними виявили низку пожежних порушень. Однак рятувальники кажуть, що закривати заклад не збираються, а лише спонукають керівництво установи усунути недоліки.

«Дійсно у нас є певні зауваження до даного Центру. Однак в мережі багато хто говорив, що ми хочемо закрити даний заклад і таким чином ми перешкоджаємо культурній освіті наших дітей. У нас немає на меті закрити, ми його перевірили, і на даний час чекаємо певних кроків від керівника. Там були проблеми з евакуаційними виходами, проблеми з первинними засобами пожежогасіння тощо. Але у них є ще час на виправлення помилок і сподіваємося, що керівники віднесуться до цього відповідально», – зазначив Юрій Кагітін.

Окрім Центру дитячої творчості проводилася перевірка і кінотеатру імені Довженка, де рятувальники також знайшли чимало пожежних проблем. Однак, як розповів Кагітін, наразі мова про закриття цього закладу теж не йдеться.

«Ми озвучили інформацію про об’єкти, в яких дійсно є проблеми, для того, щоб люди про це знали і щоб в короткий час ми з керівниками цих закладів усунули всі проблеми. Не було метою винести проблеми, щоб закрити ці об’єкти. Ми розуміємо, що Центр дитячої творчості та кінотеатр імені Довженка – певна культурна части нашого міста і не можемо їх просто закрити», – додав Юрій Кагітін.

Варто зазначити, що 28 березня, Уряд вирішив провести масштабні перевірки громадських закладів України на стан пожежної безпеки, зокрема перевірку громадських закладів, шкіл, торгових центрів тощо.

Нагадаємо, Львівський портал вирішив провести ревізію розважальних закладів у нашому місті, щоби побачити, чи готові вони  до надзвичайних ситуацій. Всі подробиці читайте у матеріалі «Евакуаційне закулісся Львова».

Також Львівський портал провів інспекцію у місцях, де вирує нічне життя міста – популярних нічних клубах Львова.

Сьогодні ж повідомлялося, що на Львівщині перевірки у місця масового скупчення людей проводитимуть до червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *