ОСТАННІ НОВИНИ

Перевірки у місцях масового скупчення людей на Львівщині триватимуть до червня

Вероніка Рой

|

На Львівщині перевірки у місця масового скупчення людей проводитимуть до червня. Про це сьогодні, 18 квітня, під час прес-конференції розповів заступник начальника ГУ ДСНС України у Львівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Юрій Кагітін, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, усього на території Львівської області є понад дві тисячі об’єктів скупчення людей. З них 1797 – навчальні заклади, а решта – торгові комплекси і багатофункційні будинки тощо.

«Перевірки об’єктів ми розпочали у квітні і триватимуть вони до червня. На даний час перевірка розпочата по 720 об’єктах. У 169 об’єктах вже закінчена перевірка і зараз приймається рішення щодо вручення їм відповідних документів. На ці об’єкти врученні акти на перевірки, а також приписи, які є обов’язковими для виконання. Згідно з тими перевірками ми наклали на посадових осіб, які відповідають за пожежну і техногенну безпеку, адміністративні стягнення. На жаль, сума даного стягнення не є дуже великою, і складає вона від 34 до 170 гривень. Більших штрафних санкцій наша служба поставити не може, тому у нас є певний вплив на об’єкти згідно з Кодексом цивільного захисту України. Таким чином ми можемо частково або повністю призупиняти діяльність об’єктів, але дана процедура проходить через адміністративний суд.

Ми озвучували про поганий стан пожежної безпеки у деяких закладах, але це не означає, що ми їх вже закриваємо, бо бажання нашої служби, щоб люди були у безпеці. Ми сподіваємося, що керівники відповідально віднесуться до тих перевірок і до подання позовних зяяв справа не дійде», – розповів Юрій Кагітін.

Також заступник начальника ГУ ДСНС України у Львівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям розповів про найпоширеніші  порушення пожежної безпеки, які рятувальники виявили під час перевірок:  «Найчастіше ми бачимо порушення з закрити шляхами евакуації, чи їх захаращення, порушення правил облаштування електромережі. І більше ніж 70% пожеж в Україні стаються через це порушення. Характерним недоліків можна віднести відсутність або несправність систем виявлення і ліквідації надзвичайних ситуацій: тут йде мова про евакуаційне освітлення, сигналізація , а також систем автоматичного пожежогасіння, якщо такі передбачені. Також важливе знання правил пожежної безпеки працівники закладів».

На запитання кореспондента Львівського порталу, чи проводилася перевірка рятувальниками торгового центру Forum Lviv, Юрій Кагітін відповів, що судові процеси із цим закладом завершилися на користь надзвичайників, і незабаром ДСНС проведе там перевірку.

Варто зазначити, що 28 березня, Уряд вирішив провести масштабні перевірки громадських закладів України на стан пожежної безпеки, зокрема перевірку громадських закладів, шкіл, торгових центрів тощо.

Нагадаємо, Львівський портал вирішив провести ревізію розважальних закладів у нашому місті, щоби побачити, чи готові вони  до надзвичайних ситуацій. Всі подробиці читайте у матеріалі «Евакуаційне закулісся Львова».

Також Львівський портал провів інспекцію у місцях, де вирує нічне життя міста – популярних нічних клубах Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *