ОСТАННІ НОВИНИ

У центральному офісі «Укрзалізниці» проходять обшуки через Дубневичів?

Омелян Шевчук

|

Сьогодні, 12 квітня, генеральна прокуратура та СБУ проводять обшуки в головному офісі ПАТ «Укрзалізниця». Про це повідомляє ЦТС.

 

«Зараз в приміщенні офісу ПАТ «Укрзалізниця», за адресою вулиця Тверська, 5, співробітниками Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України проводяться слідчі дії по раніше відкритим кримінальним справам», – йдеться у повідомленні.

При цьому не конкретизовано, які саме кримінальні провадження стосуються нинішні обшуки.

Водночас прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у коментарі Українській правді повідомила, що обшуки пов’язані із справою про зловживання на підприємстві.

«В «Укрзалізниці» у нас одне кримінальне провадження. Воно в нас триває вже не перший місяць. Слідчі дії періодично відбуваються там, у тому числі і обшуки. Нічого нового», – сказала вона.

За даними джерела «Економічної правди», обшуки проводяться у члена правління «Укрзалізниці» Сергія Михальчука.

Як повідомлялося, Михальчук підозрювався «у справі зловживань в особливо великих розмірах і злочинній змові з метою корупційних доходів» разом з братами Дубневичами.

У 2009-2011 роках він був заступником гендиректора «Укрзалізниці» Михайла Костюка. Останній відомий тим, що запатентував разом із Дубневичами рейкові скріплення, за які УЗ щороку сплачувала мільйони гривень.

Раніше Львівський портал повідомляв, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Згодом повідомлялося, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А тодішній очільник «Укрзалізниці» Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «залізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами. Відбулися обшуки у офісі Дубневичів у Львові. Зокрема стало відомо, що мова про корпорацію КРТ, яка співпрацювала з фірмою, що ухилялась від сплати податків.

Після гучних викриттів Омелян назвав «конфліктом інтересів перебування Дубневича на посаді глави транспортного комітету Ради».

Попри те суди заборонили фіскальній службі проводити перевірку компанії братів нардепів. Керівник ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов ухилився від прямого запитання про конфлікт інтересів та мільярдні тендери «Укрзалізниці», які виграють Дубневичі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *