ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть у Дім Франка на виставку сюжетної графіки

Юлія Шпак

|

Львів’ян запрошують у Дім Франка представлять виставку Віктора Мельника. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Перша персональна виставка сюжетної графіки в класичній техніці естамп Віктора Мельника стала можливою у підсумку творчої співпраці науковця-літературознавця Богдана Тихолоза, який працював над книгою «Психодрама Івана Франка в дзеркалі рефлексійної поезії», та художника, який у свій спосіб переосмислив поетичні твори Івана Франка «Мойсей», «Іван Вишенський», «Смерть Каїна», «Поєдинок», «Похорон», «Як голова болить!..», «Опівніч. Глухо. Зимно. Вітер виє…», «Човен».

Досі художник не створював графічних серій, а лише окремі графічні листи, екслібриси, плакати чи логотипи. Працював у царині живопису та скульптури. Віктор Мельник у своїй живописній творчості надихався лаконічною красою давньої української ікони, а у скульптурній – глибиною мінімалістичної у своїх засобах скульптури Джакомо Манцу. Він створив цей образний графічний ряд до названих творів І. Франка, вочевидь, під впливом свого попереднього творчого досвіду. Для автора насамперед мала значення глибинна релігійно-філософська складова проілюстрованих творів.

Відкритя виставки відбудеться 22 грудня о 16:00.

Довідково:

Віктор Мельник народився у Львові 1974 року.Протягом 1989–1994 рр. навчався у Львівському училищі прикладного мистецтва ім. І. Труша на відділі скульптури. Захистив дипломну роботу «Рельєфна пластика «Лесь Курбас і театр «Березіль».

У 1993–1999 рр. – студент Львівської академії мистецтв за спеціальністю «декоративно-ужиткове мистецтво» (кафедра художньої кераміки). Захистив дипломну роботу на тему «Храм життя» – об’ємно-просторова пластика. Кандидат історичних наук. Захистив дисертацію «Писемні, археологічні та іконографічні матеріали до вивчення втраченого монументального малярства Галицько-Волинського князівства». Керівник – доктор історичних наук В. Александрович.

Учасник всеукраїнських та міжнародних наукових конференцій, семінарій, «круглих столів», присвячених історичній та мистецькій тематиці, археологічних та етнографічних експедицій. Наукова діяльність відображена в більш ніж сорока публікаціях у фахових виданнях.

Брав участь у всеукраїнських та міжнародних художніх виставках. Твори є в Україні, а також у громадських просторах, державних та приватних збірках Польщі, Німеччини, США, Італії.

Працює асистентом кафедри «Архітектура та реставрація» Національного університету «Львівська політехніка», член Спілки дизайнерів України, член Академічного католицького товариства «Обнова».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *