ОСТАННІ НОВИНИ

Зустріч на найвищому рівні у «Рамштайні» таки перенесли

Наталя Дуляба

|

Засідання у форматі «Рамштайн» та зустріч лідерів Великої Британії, США, Франції і Німеччини, які були заплановані на 12 жовтня, все ж таки не відбудуться. Це підтвердив речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт, повідомляє Укрінформ.

«Візит [американського президента] не відбудеться, але разом з цим випадають і всі формати, які були з ним [візитом] пов’язані. Отже не відбудеться зустріч у Рамштайні на рівні голів держав і урядів, не відбудеться також і зустріч британського прем’єра, французького президента та німецького канцлера, в тому числі й за віртуальної участі американського президента», – сказав на брифінгу Гебештрайт.

При цьому він зазначив, що сторони будуть намагатися знову організувати ці зустрічі, але говорити наразі про строки передчасно.

Гебештрайт додав, що в Берліні не отримували «негативної реакції» або розчарування з Києва щодо порушення планів. Урядовий речник нагадав, що США залишаються найбільшим «донором» України, а Німеччина – другим, тож Україна може далі покладатися на своїх партнерів.

Речник Міноборони ФРН Міхаель Штемпфле своєю чергою заявив, що в Берліні сподіваються, що зустріч формату «Рамштайн», принаймні за участі голів оборонних відомств, пройде ще в жовтні.

Як повідомляв Львівський портал, президент США Джо Байден відклав офіційну поїздку до Німеччини, заплановану на 10-13 жовтня, у зв’язку з ураганом «Мілтон». За даними експертів, він має бути найпотужнішим ураганом за 100 років. Стихія має найближчим часом пройти територією штату Флорида.

Через скасування візиту Джо Байдена до Німеччини у Пентагоні теж відразу заявили, що думають над перенесенням засідання у форматі «Рамштайн», яке скликали на 12 жовтня на рівні лідерів країн. На цій зустрічі президент України Володимир Зеленський збирався представити «план перемоги».

При цьому західні ЗМІ писали, що саме на цьому засіданні у «Рамштайні» Україні можуть запропонувати «конкретні кроки» щодо вступу до НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *