ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівугілля» очолило список найбільш небезпечних для довкілля підприємств Львівщини

|

Департамент екології та природних ресурсів Львівьскої ОДА продовжує інформувати громадськість про вплив на довкілля підприємств, які є найбільшими забруднювачами навколишнього природного середовища у Львівській області.

До суб’єктів господарювання, що входять до оновленого «Переліку 100 об’єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні» у Львівській  області належать: Добротвірська ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля»,  Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал», ПАТ «Львівська вугільна компанія».

Згідно з отриманою за результатами діяльності у IІ кварталі 2017 року інформацією від підприємств – забруднювачів загалом констатуємо збільшення екологічного тиску на довкілля (порівняно з відповідним періодом 2016 р.) підприємствами ДП «Львіввугілля»,   зменшення негативного впливу Добротвірською ТЕС, ПАТ «Львівська вугільна компанія» та ЛМКП «Львівводоканал».

Впливи підприємств на довкілля у I кварталі 2017 року:

  • ДП «Львіввугілля»: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин протягом ІIкв. 2017 р. збільшилися на 159,64 тонн у порівнянні з відповідним періодом у 2016р.
  • Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин у IІ кв. 2017 р. зменшилося на 14,0 % (на 1,8 тис. тонн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Викиди діоксиду вуглецю практично не змінилися .
    • ПАТ «Львівська вугільна компанія»: протягом IІ кв. 2017 р. обсяги накопичення відходів  зменшилися на 25 % (на 44 тис. тонн) у порівнянні з I кв. 2016 р.
    • ЛМКП «Львівводоканал»: у IІ кв. 2017 р. обсяги скидів у р. Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд  м. Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях зменшилися відповідно на 2,3% (на 0,2 млн.м3) та 29,5% (на 9 млн.м3) у порівнянні з відповідним періодом 2016 р.

Обсяги скидів у р. Полтва забруднюючих речовин після КОС м. Львова у IІ кв. 2017 р. по І-ій технологічній лінії збільшилися на 5,9% (на 0,39 тис. тонн), а по ІІ-ій – зменшилися на 30% (на  6 тис. тонн) у порівнянні з ІI кв. 2016 р.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *