ОСТАННІ НОВИНИ

Старт безвізового режиму: що потрібно знати українцям, щоб потрапити без візи за кордон

|

З 11 червня громадяни України зможуть здійснювати короткотермінові подорожі до країн Євросоюзу та Шенгенської зони.  Проте перш ніж збирати валізи потрібно уважно ознайомитись з усіма нюансами перетину державного кордону без візи. Про це сьогодні, 7 червня, на прес-конференції розповів начальник Львівського прикордонного загону Сергій Мельник, передає кореспондент Львівського порталу.

Керівник Львівського прикордонного загону запевнив, що в цілому заходи прикордонного контролю змінюватись не будуть.

«Львівський прикордонний загін провів всі підготовчі заходи. Всі представницькі зустрічі щодо узгодження всіх питань з польськими прикордонниками також проведені. Також сплановані виїзди груп наших офіцерів, які будуть роз’яснювати порядок перетину кордону перед пунктами пропуску. Тому проблемних питань виникати не повинно», – сказав Сергій Мельник.

Зазначимо, що громадяни України з біометричним паспортом можуть перебувати на території Шенгенської зони в межах 90 днів. Це не обов’язково має бути одна поїздка, але загальний термін не має бути більшим ніж 90 днів. Проте це далеко не всі вимоги безвізу.

Можливі причини відмов у перетині державного кордону польськими прикордонниками:

  1. За кордон будуть пропускатися ті громадяни, закордонний паспорт яких на момент перетину буде дійсний ще мінімум 3 місяці. Якщо паспорт буде діяти ще 2-2,5 місяці, польські прикордонники будуть відмовляти у перетині кордону.
  2. Прикордонники також по базах даних будуть перевіряти законність підстав перебування у країнах Західної Європи. Зокрема це стосується того, чи ці українці не вчиняли правопорушень на території суміжних держав, тощо.
  3. Також перевірятимуть фінансове забезпечення українців при в’їзді на територію Польщі. В середньому на добу перебування в країнах Шенгенської зони українець повинен мати не менше 100 злотих готівки чи банківську картку. Наразі польські прикордонники не знають, чи будуть вимагати квитанцію з банку про суму коштів на рахунку чи достатньо просто мати банківську картку.
  4. Кожному громадянину України потрібно буде обґрунтувати мету свого перебування за кордоном. Для цього прикордонники рекомендуються забезпечити собі запрошення від офіційної чи туристичної організації, родичів, забронювати місце у готелі, забезпечити себе зворотними квитками додому, тощо.

Не зважаючи на вище зазначене, польські прикордонники пообіцяли не бути надто прискіпливими до українців.

«Польські колеги нас запевнили, що перетин державного кордону громадянами України, які мають на це право згідно вимог безвізового режиму, будуть здійснюватися без затримок та будь-якого прискіпливого ставлення. Сподіваємо, що в наших пунктах пропуску українцям буде комфортно перетинати кордон», – додав перший заступник начальника Мостиського прикордонного загону Олександр Чорний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *