ОСТАННІ НОВИНИ

В Академії сухопутних військ триває 10 міжнародна науково-практична конференція

|

В Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ». Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

Вона вже вдесяте відбувається на базі видового військового вишу, а у її роботі беруть участь близько двох сотень представників військово-промислового комплексу, провідних військових та цивільних науково-дослідних установ, навчальних закладів України, а також волонтерських організацій. Окрім цього, для роботи в цьому представницькому науковому заході традиційно завітали військовослужбовці збройних сил Республіки Польща.

Учасники науково-практичної конференції упродовж двох днів обговорюватимуть результати наукових досліджень з питань озброєння та військової техніки Сухопутних військ, обміняються досвідом наукової і науково-технічної діяльності.

Під час заходу будуть розглянуті чимало важливих і цікавих питань, зокрема перспективи розвитку озброєння та військової техніки механізованих і танкових військ, розробка та модернізація озброєння та військової техніки сил спеціальних операцій, частин і підрозділів високомобільних десантних військ та розвідки, перспективи розвитку ракетно-артилерійського озброєння. Учасники конференції також обговорять актуальні проблеми розвитку систем управління військами, науково-технічні та психолого-педагогічні аспекти підготовки військ, не оминуть вони своєю увагою й історичні аспекти військово-технічної політики держави.

Для обговорення на конференції подано тези та доповіді від багатьох установ та організацій, основні з яких розглядаються на пленарному засіданні, решта — під час роботи секцій за визначеними напрямками.

У своєму вступному слові начальник Національної академії сухопутних військ доктор історичних наук, професор, генерал-лейтенант Павло Ткачук, звертаючись до присутніх, зокрема, зазначив:

« Безцінний досвід і професіоналізм наших наукових та науково-педагогічних працівників військових вишів і науково-дослідних установ, підприємств оборонного комплексу сьогодні вкрай необхідний для нашої держави і в першу чергу — для її Збройних Сил. Сподіваюсь: існуючий формат конференції дозволить кваліфіковано оцінити дослідження окремих науковців, колективів, започаткувати плідну співпрацю між науковими школами, визначити тенденції розвитку, перспективні підходи, ознайомитись з передовим досвідом та новаціями. Вірю: високий патріотизм, знання, уміння та компетенції науковців стануть справжнім прикладом у виконанні службового обов’язку та продемонструють кращі риси українського народу: витримку, високу свідомість та відповідальність за доручену справу»

Також генерал-лейтенант Павло Ткачук висловив сподівання, що в результаті роботи будуть критично оцінені можливі підходи щодо вирішення наявних у Сухопутних військах проблемних питань розвитку озброєння та військової техніки та визначені перспективи їх розв’язання.

В рамках роботи конференції представники військово-промислового комплексу та провідних науково-дослідних установ також облаштували виставку сучасних зразків озброєння та військової техніки, обладнання та устаткування військового призначення, військової уніформи тощо.

Фото: Медіа-групі Національної академії СВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *