ОСТАННІ НОВИНИ

За останній тиждень на грип та ГРВІ захворіли 3 тисячі 800 львів'ян

|

За останній тиждень на грип та гострі респіраторні захворювання, у зв’язку з похолоданням,  у Львові захворіло 3 800 осіб, і половина з них – діти. Відтак, міське управління охорони здоров’я нагадує, як вберегти себе від хвороби і мінімізувати наслідки сезонного підвищення захворюваності на ГРЗ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

грип

«У зв’язку з похолоданням, високою вологістю, спостерігаємо зростання кількості захворілих на гострі респіраторні захворювання. За останній тиждень було зареєстровано 3 800 випадків ГРЗ. Половину з них традиційно складають діти: найбільше хворіє вікова категорія дітей від 1 до 9 років», – розповідає начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, і нагадує прості правила, які зберігають здоров’я, а іноді й рятують життя.

«Передусім, треба тепло одягатися, ноги мають бути сухі і в теплі – слід пам’ятати, що грип починається з ніг. Якщо мокрі ноги – організм переохолоджується, і є передумови для виникнення захворювань. Потрібно частіше мити руки, тому що інфекція передається через руки, особливо коли відвідуєте місця масового скупчення людей.

Якщо виникли перші симптоми, такі як кашель, підвищення температури, нежить тощо, і намагаєтеся лікуватися самостійно – стежте за своїм станом. Якщо спостерігаєте, що впродовж 1-2, максимум 3 діб не відчуваєте покращення, – треба обов’язково звернутися до лікаря.

Якщо захворіли, не слід йти на роботу, адже це не сприяє одужанню, а навпаки,  погіршує перебіг захворювання, і цим наражаєте на небезпеку людей, які працюють з вами. Якщо захворіли діти – не ведіть їх у садочок чи школу: інфікуються і захворіють інші діти. Це прості правила, які повинен виконувати кожен, щоб мінімізувати захворювання», – зазначає Володимир Зуб.

Щодо вакцинації від грипу та ГРЗ, то в Україні вона має рекомендаційний характер, і бажано вакцинуватися людям, які мають хронічні захворювання, такі як цукровий діабет, захворювання серцево-судинної системи, захворювання нирок, ожиріння, особам, старшим 65 років та тим, які працюють з людьми.

«Якщо люди мають хронічні захворювання, які ослаблюють імунітет, бажано, щоб вони вакцинувалися, бо тоді ризик захворіти стає меншим, а якщо хвороба виникає – то протікає легше. Бажано пройти вакцинацію особам, які постійно працюють з людьми: вчителі, викладачі, вихователі, медичні працівники», – наголошує Володимир Зуб.

Також, за його словами, вакцинуватися від грипу виявили бажання 755 медичних працівників. Загалом у закладах охорони здоров’я міста працює 12 тис осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *