ОСТАННІ НОВИНИ

За півроку родина головного прикордонника придбала нерухомості в Києві на 17 мільйонів

|

Родина голови державної прикордонної служби України служби генерал-полковника Віктора Назаренка з кінця 2015 року стала власником низки нерухомості в Києві, загальна вартість якої складає близько 17,5 млн грн. Про це йдеться у розслідуванні Аліни Стрижак для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

111

З кінця минулого року в житловому комплексі бізнес-класу «Сонячна брама» родичі головного прикордонника придбали три квартири та п’ять паркомісць.

На час купівлі квадратний метр житлової нерухомості на час купівлі коштував 30 тис. грн, машиномісце – близько 300 тис. грн. То ж тільки в ЖК «Сонячна брама» родина керівника ДПСУ стала власником нерухомості на 15 мільйонів гривень.

31-річна дочка Вікора Назаренка Ірина Диковицька наприкінці 2015 року придбала в «Сонячній брамі» квартиру площею 162 м кв та два машиномісця.

Власником квартири в ЖК «Сонячна брама» став і її чоловік Едуард Диковицький, на якого записана тут нерухомість площею 165,4 кв м. За тиждень до 2016 року Диковицький також став власником двох паркомісць в житловому комплексі.

Едуард Диковицький раніше очолював сектор в департаменті кредитно-розрахункових операцій «Нафтогазу» та був заступником начальника відділу. Зараз працює в державному «Укртрансгазі» членом ревізійної комісії. Бухгалтером в «Укртрансгазі» працює і дружина голови ДПСУ Олена Назаренко. «Укртрансгаз» і «Нафтогаз» не розкрили дані про доходи Едуарда Диковицького та Олени Назаренко, проте минулого року середня зарплатня в «Укртрансгаз» складала до 5 600 грн.

Ще одну квартиру в цьому житловому комплексі площею 102 кв м у травні 2016 придбала свекруха Назаренків – Галина Диковицька, а в червні того ж року з’явилось машиномісце в «Сонячній брамі» у її чоловіка Володимира Диковицького. Батьки зятя голови ДПСУ – з райцентру Сторожинець у Чернівецькій області. Володимир працював у транспортних підприємствах, матір – в інспекції з контролю за цінами, та нещодавно судилася за доплату до пенсії в розмірі 2800 грн. на місяць.

Ірина Диковицька заявила, що нерухомість придбана за кошти, отримані від відчуження іншого житла, а критика діяльності її батька спричинена його активною боротьбою з контрабандою на західному кордоні.

Родини Назаренків та Диковицьких справді здійснила низку операцій з нерухомістю. Так, у керівника ДПСУ була службова квартира на масиві Дарниця в Києві площею 138 кв м. У родини Диковицьких – в районі столичної станції метро Академмістечко. В один день 13 липня 2016 року обидві квартири були продані родині бізнесменів Рябченків, які є власниками мережі магазинів «Керамхолл». Рябченки не стали коментувати купівлю квартир у непрестижних районах Києва. Проте виявилося, що в обох цих начебто проданих квартирах досі мешкають попередні власники. За словами ріелтора, продаж принаймні однієї квартири здійснений без виплати грошей. Обидві квартири зараз знову виставлені на продаж.

Відмітимо, що в травні Ірина Диковицька набула також право власності на 50-метрову квартиру в житловому комплексі «Лідер» на столичній Шулявці. Такі ж квартири продаються за $100 тис (2,5 млн грн за нинішнім курсом).

Тож загальна вартість нерухомості, яку придбала родина головного прикордонника сягає 17,5 млн грн.

В декларації за 2015 рік керівник ДПСУ Віктор Назаренко сказав, що за рік заробив 245 тис грн., а його дружина на 9 тис грн. більше. На прохання журналістів прокоментувати походження коштів на нерухомість Назаренко ДПСУ відповів, що запитувана інформація стосується не його, а інших осіб, «є конфіденційною і може бути поширена тільки за їх згодою».

Нагадаємо, що у власності згаданих родичів Віктора Назаренка знаходиться парк коштовних авто вартістю біля 5 мільйонів гривень. При цьому сам головний прикордонник машини не має.

16 серпня в офісі Державної прикордонної служби в Києві силами прокуратури і департаменту боротьби з економічними злочинами МВС були проведені обшуки у справі про вирізаний ліс на кордоні на Закарпатті.

За даними «Української правди», під час заходів з облаштування кордону Чопської прикордонної було вирубано 30 км лісу цінних порід і вивезено в Словаччину на загальну суму $1,5 млн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *