ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Садового «зарубують» багатомільйонного інвестора або «Андрій Іванович передумав вам допомагати»

|

У Львові уже більше ніж півроку міськими чиновниками блокується будівництво житлового кварталу, інвестор якого має на меті сплатити у міський бюджет 25 мільйонів гривень інвестиційного внеску. Окрім того, інвестор передбачає 300 робочих місць, якісну інфраструктуру та має усі необхідні документи. Чому Львів втрачає мільйонні інвестиції у той час, коли бюджет страждає в тому числі і від непередбачуваних витрат на розвезення сміття по всій України, – розповіли на прес-конференції представники девелоперської компанії «Моя країна», передає кореспондент Львівського порталу.

прес

За словами співзасновника компанії Тетяни Овчаренко, їхній проект має на меті будівництво житлового комплексу, інфраструктура якого є чи не найзручнішою у Львові.

Тетяна Овчаренко

«Ми представляємо українських та іноземних інвесторів, які беруть участь у великому інвестиційному проекті вартістю 715 млн грн.

Цей проект передбачає будівництво багатоповерхового житлового комплексу з вбудованими та прибудованими нежитловими приміщеннями, з підземним паркінгом, з дитячим садком, з великими мультифункціональними спортивними майданчиками – єдиними у місті Львові.  Ще є ряд інших супровідних приміщень, які забезпечують інфраструктуру.

Залежно від вартості – сьогодні це 715 мільйонів – міський бюджет Львова отримав би мінімум 24 мільйони гривень інвестиційного внеску. Це не враховуючи прямих і непрямих податків», – розповіла Т. Овчаренко.

Земельна ділянка, про яку йде мова, розташована за адресою вулиця Стрийська, 108.

«Ця земельна ділянка орендується з 2004 року, договір земельної ділянки укладений з фірмою ТЗоВ «Будівельна кераміка Львова». У 2014 році ЛМР продовжила договір оренди ще на 10  років. Оскільки на цій земельній ділянці раніше був цегельний завод і там залишились руїни, було прийнято рішення змінити цільове призначення ділянки і відповідно до Генплану міста і плану зонування території Львова там передбачено будівництво житлового кварталу», – зазначила вона.

Відтак інвестор подав документи на отримання декларації про початок підготовчих робіт і почав готуватись до подання до міськради документів на отримання містобудівних умов та обмежень – згідно чинного законодавства та містобудівних правил.

За словами співзасновника компанії Володимира Пекара, містобудівні умови та обмеження їм повинні були видати через 7 днів, втім довелось чекати 20. І це був лише початок «комедії».

пекар

«6 місяців тому ми почали переписку з ЛМР щодо отримання містобудівних умов і обмежень. 21 січня ми подали документи у ЦНАП. Ми отримуємо відповідь, що наш містобудівний розрахунок не відповідає Плану детального планування території. Оскільки План детального планування території в цьому районі не затверджений, наші архітектори керувалися Генпланом міста і планом зонування територій.

Ми мали багато зустрічей з Юліаном Чаплінським і ми, прислухавшись до нього, внесли зміни до проекту. І коли ми вже йшли фактично отримувати містобудівні умови, нам кажуть таке: «Колеги, я вам скажу, що Андрій Іванович передумав вам допомагати». А в нас партнер – американець, і як я йому це маю пояснити?!», – обурюється він.

Потім забудовники знову намагались подати документи у ЦНАП, розглядали їхні документи на містобудівній раді, яка ніколи не скликається у подібних випадках. Документи, за словами В. Пекара, губилися, знаходилися – і врешті-решт інвестору знову відмовили.

«І це все затягування часу. А для нас один місяць оренди земельної ділянки – це 85 тисяч гривень», – зазначає В. Пекар.

Таким чином порахувати з 2014 року і до сьогодні – інвестором вже заплачено біля 900 тисяч гривень у міський бюджет Львова.

Серед останніх «закидів» від чиновників міської ради до інвестора були – відсутність школи у плані та проблема транспортної розв’язки.

«Будівництво школи Генпланом на цій території не передбачено. Такі відмовки є формальними. На меті – невидача містобудівних умов. Тому готується позов до суду. Третя відмова, яка взагалі є абсурдною, у ній зазначено те, що не додано DML-файл. Це документ, який засвідчує, яким чином розташовується будинок. Такий документ був поданий.  І його виготовляє ліцензована ЛМР фірма за 1200 грн.

адвокат

Також нами учора було зареєстроване повідомлення про вчинення злочину у прокуратуру щодо бездіяльності пана Чаплінського», – зазначила адвокат інвестора Ірина Бабій.

Цікаво, учора головний архітектор Львова Юліан Чаплінській зазначив у коментарі Zaxid.net, що будівництво 14-16 поверхів неможливе на цій ділянці.

«Це безпрецедентний випадок, коли забудовник хоче збудувати 14- і 16-поверхові секції будинків. Це ж буде виглядати так, ніби в панорамі міста виросла стіна. Окрім того, там немає достатньої інфраструктури для такого об’єму», – зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

«Але ж згідно із зонуванням, зона Ж4 передбачає будівництво не вище 16 поверхів. Це документи Львівської міської ради», – дивується Т. Овчаренко.

«Ми хочемо, щоб цей проект став показовим. Щоб інші інвестори не наступали на граблі. На власному прикладі ми зрозуміли, що шлях інвестора у Львові – це пекло. Це пекло, якщо ти не в «долі» з Андрієм Садовим, якщо ти не  віддав частку свого підприємства, якщо в твоїй структурі не працюють наближені до Андрія Садового чи його родини люди. Якщо ви незалежний інвестор, ви будете мати великі проблеми. Будете мати блокування і величезні збитки», – резюмує Т. Овчаренко.

Зазначимо, що єдиною підставою відмови у наданні містобудівних умов і обмежень є невідповідність намірів забудови земельної ділянки.

Подивитися відео з зустрічі можна за лінком.

Раніше Львівський портал писав, що чиновникам міської ради залишили на паркані «незручне» повідомлення.

Фото: Прес-клуб Львова

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *