ОСТАННІ НОВИНИ

Площу перед Львівською оперою продовжують «окуповувати» дитячі машинки

|

 

Депутати спільно з правоохоронцями обговорили питання незаконних атракціонів перед Оперним театром. Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів ЛМР.

машинки

На засіданні комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики розглянули питання незаконної діяльності прокату дитячих електромобілів на площі перед Оперним театром.

Зі слів заступника голови комісії Віталія Свінціцького, який ініціював розгляд цього питання, незважаючи на дію ухвали, що забороняє будь-які атракціони перед оперним театром, вони досі працюють, а це, в свою чергу, призводить до травмування львів’ян і туристів.

«Сьогодні є скарги, що машинки їздять не тільки на площі, а й у пішохідній зоні на пр.Свободи і часто виїздять на проїжджу частину. І з цією справою досі не можуть впоратись ні поліція, ні муніципальна дружина», – зазначив він.

Як повідомила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич, ухвала прийнята 30.12.2015 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 19.05.2011 «Про встановлення атракціонів у м. Львові», є обов’язковою до виконання всіма суб’єктам підприємницької діяльності відповідно до закону про місцеве самоврядування.
«Річ у тім, що у нашому законодавстві є прогалина. Тимчасові малі споруди – так звані ятки щоденного демонтажу, їхнє встановлення, розміщення не передбачене жодним документом. Це є тимчасова споруда, яка не має прив’язки до певного місця перебування, але призначена для отримання прибутку. Тобто з одного боку – це тимчасова споруда, з іншого боку – законодавство жодним чином не врегульовує, яким чином можна її встановлювати , демонтувати і як повинен надаватись дозвіл на її розміщення. Я вважаю, що потрібно насамперед чітко визначити місця, де можна надавати послуги атракціонів і зазначити, що у всіх інших місцях це робити заборонено», – пояснила вона.

Командир І роти другого батальйону патрульної поліції Михайло Калюжний та інспектор І роти четвертого батальйону Ганна Зацеркляна, зазначили, що не варто розглядати машинки як атракціони, адже підприємець подав документи, що надає на прокат товари для відпочинку і спорту. З огляду на це, поліція не може притягнути підприємця до відповідальності, позаяк під дію цієї ухвали він не підпадає.

Водночас начальник управління муніципальної дружини Юрій Діль вважає, що підприємець Спиридонов «закрився» законом. Він має на руках рішення суду 2014 року, ніким не скасоване, де зазначено, що він може встановлювати електромобіль і стелаж для реклами.

«Абсурдна ситуація, виписуючи протокол, ми нібито забороняємо йому займатись підприємницькою діяльністю. Наприклад, на Галицький райвідділ прокуратурою порушено справу за перевищення повноважень згідно з статтею 365. А всі протоколи, які ми виписуємо на цих підприємців, оскаржуються в суді», – зазначив він.

У результаті обговорення члени комісії запропонували внести зміни до ухвали, зокрема, рішенням сесії площу перед оперним театром віддати в спільне користування комунальному підприємству; заборонити рух на площі перед оперним театром; слово «встановлення» замінити на «тимчасове розміщення споруд, з яких можна надавати послуги». Крім цього, зобов’язати підприємця, який надає спортивний інвентар в користування проводити інструктаж щодо того, де можна ним користуватись, а де – ні.

У підсумку голова комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Остап Доскіч доручив юридичному управлінню врахувати усі пропозиції і підготувати нову ухвалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *