ОСТАННІ НОВИНИ

Як і де можна буде отримати львівську прописку з квітня?

Катерина Родак

|

У Львівській та інших областях України з 4 квітня 2016 року реєстрацією місця проживання осіб займатимуться органи місцевого самоврядування. Про це йдеться у змінах до Закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», які прийняли нардепи, передає кореспондент Львівського порталу.

прописка

За словами в.о. начальника Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Володимира Бабунича, передача повноважень, відповідно до закону, повинна відбутися до 4 квітня 2016 року.

“Територіальні органи Державної міграційної служби до 4 квітня 2016 року мають передати відповідним виконавчим органам сільських, селищних, міських рад картотеки, що складаються з відомостей про реєстрацію у формі картки реєстрації особи та адресної картки”, – цитує Володимира Бабунича прес-служба Львівської ОДА.

Водночас екс-працівниця Львівської міграційної служби розповіла Львівському порталу, що така зміна у законодавстві, попри деякі моменти, є позитивною.

«У міграційній службі працює невелика кількість людей, а кількість людей, яка потребує таких послуг, досить велика. Якщо держава знайшла можливість поділити ті повноваження і надати їх, до прикладу, центрам надання адміністративних послуг, то це дуже добре. Єдине, що це мало би робитися, згідно із законом «Про єдиний демографічний реєстр» на базі електронного врядування: щоб була електронна база інформації, а не щоб це картками вирішувалося. А доки це все буде на паперових носіях, доти будуть для людей незручності», – заявила Y.

За словами заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка, до створення в Україні міграційної служби питаннями реєстрації місця проживання фізичних осіб займалися органи місцевого самоврядування. Таким чином, це не є щось абсолютно нове для громадян та посадовців.

«Колись ці повноваження мали органи місцевого самоврядування, потім їх передали міграційній службі. От зараз знову всі ті повноваження віддаються назад органам місцевого самоврядування, і там є маса технічних моментів, тобто акти прийому та передачі, матеріальні цінності тощо.  Оці всі речі мають бути подані до 4 квітня 2016 року. Це логічно і це правильно», – розповів Львівському порталу В. Гірняк.

Займатися реєстрацією місця проживання згідно із Законом, мають виконавчі органи. Якщо селищна чи сільська рада не створила при собі такого органу, то відповідальним буде сільський чи селищних голова.

«А якщо це невеличка громада, то за цим буде закріплена певна посадова особа, до якої і будуть звертатись з цього приводу», – додав депутат.

Фото: atn.ua

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *