У Чорнобильській зоні затримано групу сталкерів

|

Міліція спіймала чотирьох юнаків 19-20 років, які проникли до Чорнобильської зони відчуження, граючись у стакерів. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на МВС України в Київській області.

stalker chornobyl.in.ua

«На території відселеного села Залісся міліціонери відділу зони ЧАЕС виявили чотирьох юнаків 19-ти та 20-річного віку, які незаконно проникли на територію зони відчуження. Виявилося, що одного молодшого учасника незаконної подорожі вкусила змія. Працівники міліції надали йому першу медичну допомогу і доставили до Іванківської районної лікарні», – йдеться у повідомленні.

При проведенні перевірки правоохоронці встановили, що троє з них жителі столиці і один – мешканець міста Буча, що на Київщині.

Щодо всіх правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 (порушення вимог радіаційної безпеки) Кодексу України про адміністративне правопорушення. Хлопцям загрожує штраф від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення.

Додамо, що сталкери (у романі братів Стругацьких “Пікнік на узбіччі”) – люди, що займаються пошуком та виносом артефактів із Зон, що залишилася після відвідування Землі інопланетянами.

Фото: chornobyl.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *