ОСТАННІ НОВИНИ

Хто відчуває найбільше складностей при пошуку роботи

|

У лютому показник конкуренції на ринку праці (hh.Індекс) збільшився. Якщо в січні на одне робоче місце претендувало майже 6 пошукачів, то в лютому конкуренція складала вже більше 6 кандидатів на вакансію. Найбільше складностей при пошуку роботи відчувають топ-менеджери, юристи та фінансисти. Вперше за тривалий час до рейтингу професійних сфер з найвищою конкуренцією потрапило виробництво. Про це Львівському порталу повідомили фахівці Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна

У зв’язку з низькою активністю роботодавців і помітною активністю пошукачів у лютому дещо підвищився показник конкуренції. У лютому hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) склав 6,6. Це означає, що на одне робоче місце претендує понад шість пошукачів.

Найвища конкуренція спостерігалася в Києві та області (hh.Індекс вищий семи), а також у Рівненській, Запорізькій та Вінницькій областях. Найнижчі показники конкуренції у лютому були в Чернівецькій, Львівській, Волинській і Кіровоградській областях. Окремо відзначимо, що рівень конкуренції у Донецькій і Луганській областях уже перевищує показник 14 пошукачів на одне місце й далі зростає.

У лютому помітно змінився ТОП-5 проф. сфер із найвищою конкуренцією. Значно впала конкуренція серед керівників (з 17 до 10 претендентів на одну вакансію). Уперше за тривалий період часу до ТОП-5 потрапила проф. сфера «Виробництво». Раніше ця проф. сфера належала до галузей із найнижчою конкуренцією. Такі зміни пов’язані зі зменшенням кількості вакансій і збільшенням кількості резюме у цій проф. сфері.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в лютому 2015 року.

Фото: vinnitsaok.com.ua