ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська журналістка записалася добровольцем до лав української армії

|

Львівська журналістка Тетяна Турчина записалася добровольцем до лав української армії. Дівчина висловила бажання проходити службу у підрозділах Високо мобільних десантних військ, повідомив Регіональний медіа-центр МО України (Львів), інформує lviv.tv

Сама Тетяна Турчина з Рівненщини, але навчалася і працювала у Львові. За фахом – журналіст, друга освіта – економічна. Зараз вона працює директором рекламного агентства.

 «Я уважно слідкувала за подіями іноземного вторгнення до Криму. Спокійно спостерігати за тим, як нашу країну роздирають на частини не можу. Тому і вирішила здійснити такий крок. Чому саме в десант? Напевно, маю такий нетиповий для дівчини характер. Все життя активно займаюсь спортом: я майстер спорту по дзюдо і кандидат у майстри спорту по самбо. Добре стріляю. Неодноразово здійснювала стрибки з парашутом. Таких добровольців як я – багато. В нинішній ситуації це обов`язок кожного. Я хочу жити у вільній країні і бути впевненою в завтрашньому дні. Наша країна століттями потерпала від поневолення, різні покоління боролися за її незалежність і наш обов`язок не зрадити тих людей, які поклали життя за нашу свободу і захисти нашу країну хай навіть зі зброєю в руках», – каже Тетяна Турчина.

Зважаючи на події, які відбуваються зараз на території Криму, до військових комісаріатів приходять не лише військовозобов’язані за повістками. Ті, кого викликають до військкомату – беруть участь у навчальних зборах і відновлюють підзабуті за багато років цивільного життя навички.

Лише за даними Волинського облвійськкомату за останні декілька днів добровільно зголосилися стати до військових лав понад дві тисячі осіб. Така ж ситуація й у інших областях Західного регіону.

Військові кажуть, що добровольці дуже активні та умотивовані у своєму бажанні служити країні. Не зважаючи на те, що це люди різного віку, різного соціального статусу, їх поєднує одна спільна ідея захисту української державності від іноземної інтервенції.

Відтак, до лав добровольців зголошуються насамперед люди, які мають досвід армійської служби. Зокрема, на Волині  власні підрозділи можуть сформувати представники Всеукраїнського громадського об’єднання «Ніхто Крім Нас», ветеранських організацій учасників бойових дій в Демократичній Республіці Афганістан, активісти Євромайдану тощо. Хлопці та чоловіки готові самі сформувати підрозділи та розпочати військову підготовку. Єдина вимога – командувати цими підрозділами мають професійні діючі військовослужбовці-офіцери.

На збірні пункти військкоматів добровільно приходять і люди зовсім не військових професій. Зокрема, луцький священик Української православної церкви Київського патріархату отець Макарій. В миру – Олег Дядюсь, виявив бажання записатись до війська добровольцем.

 «Хотілося б, звичайно, стати військовим капеланом, адже нам, священикам, заборонено брати до рук зброю. Я вважаю, що й словом вчення Христа можна боротися з неправдою», – каже священик.

Проте, з якої саме сторони братися за автомат 34-річний волинський батюшка знає добре. Справа в тім, що у 1999-2000 році він проходив строкову військову службу у лавах Збройних Сил України. За військово-обліковою спеціальністю він механік-водій танку. Досвід керування грізною бойовою зброєю він здобував спочатку в бердичівській «учебці», потім – у 7 механізованому полку ПрикВО, 24 Залізній дивізії тощо.

«Під час військової служби я зрозумів і відчув для себе багато життєвих істин. Любити Батьківщину, шанобливо ставитись до загальнолюдських цінностей, цінувати дружбу, вірність і відданість своїй справі. Зрештою, саме у війську я навернувся до Бога. У світлиці нашого підрозділу було Євангеліє, яке я перечитав», – каже він.

Фото: radiosvoboda 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *