ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян ознайомлять із можливостями Програми імені Фулбрайта

|

Впродовж трьох днів, з 18 до 20 лютого, у Львові відбудуться зустрічі директора Програми імені Фулбрайта в Україні Марти Коломиєць та координатора Програми Наталії Залуцької зі студентами та викладачами ВНЗ міста. Про це Львівський портал повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Метою цих зустрічей є ознайомлення слухачів із можливостями, які пропонує Програма, обговорення умов участі в конкурсах та отримання стипендій. Випускниками Програми імені Фулбрайта є понад 100 представників академічної й наукової спільноти Львова, а саме – провідних університетів, бібліотек, інститутів та музеїв, серед яких – 58 науковців, 23 молоді викладачі/дослідники та 20 випускників вишів.

Нагадаємо, що у 2013/14 році зарахуванням на Програму імені Фулбрайта було відзначено четверо львів’ян: стипендіат Fulbright Scholar Program – Ярослав Притула; стипендіати Fulbright Faculty Development Program – Ростислав Лесюк, Наталія Черкас, Олег Матвєєв.

72 американські фулбрайтівці є фахівцями з освіти, охорони здоров’я, права, політичних дисциплін, державного управління, соціології, економіки, управління бізнесом, журналістики, релігієзнавства, мистецтвознавства, американської літератури.

Вони проводили дослідження й читали лекції у львівських ВНЗ. Довідка Програма імені Фулбрайта спонсорується урядом США і посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946, нині – у 155 країнах світу. З 1992 року Програма імені Фулбрайта відчутно увійшла до культурно-наукового простору України.

За 22 роки її діяльності 850 українців навчались, стажувались, проводили дослідження у США. З належною долею самопосвяти вони впроваджують набутий в американських університетах «фулбрайтівський» досвід в Україні, що спонукає робити порівняння й загострює бажання змін у стінах власних інституцій. Понад 500 американських фулбрайтівських науковців й аспірантів – представників різних наукових сфер й академічних дисциплін – стали джерелом збагачення навчальних курсів й новотворів у навчальних програмах українських вишів, спонукають до альтернативного мислення, вільного від інерційних уявлень і усталених інтерпретацій.

Більш детально – на www.fulbright.org.ua та на сторінці у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *